Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 17.07.2011.
05:29
Vesti A

Juvelir smrt za razbojnike

Nenad Radić (27) teško je ranjen, a njegov rođak Rade Radić (27) uhapšen, dok su pokušavali da opljačkaju juvelirnicu u Beogradu. Radića je ranio vlasnik juvelirnice, koji je odbio da preda nakit i pazar razbojnicima i hrabro im se suprotstavio.

Lokalni mediji navode da je vlasnik napadnute juvelirnice i ranije pucao na razbojnike. Pre dve godine Dragan S. pogodio je u stomak ovog juvelira, ali je tako teško ranjen uzvratio vatru. Razbojnika je pogodio ispod pazuha i on je pao mrtav.
 

I ovog puta pucnjava se odigrala kao u filmu, naočigled mnoštva prolaznika. U policiji kažu da je vlasnik zlatare odbio da preda nakit, a onda i potegao pištolj i pucao u razbojnika koji je, iako naoružan, pokušao da pobegne.
 

Kako kažu u policiji, napadnuta zlatara do sada je nekoliko puta bila na meti pljačkaša.

Pucnjava na ulici: Razbojnik izgubio pištolj

Obojica razbojnika ovog puta imali su pištolje kada su ušli u juvelirnicu i naredili vlasniku da im preda nakit. On je to odbio, pa su potegli pištolje iz pasa. U tom trenutku i vlasnik je potegao pištolj. Sve se nakon toga odigralo munjevito i policija još nije sastavila ceo scenario.

Razbojnici su istrčali i pošli u pravcu obližnje pijace Đeram, a vlasnik je izleteo za njima. U tom trenutku na ulici je bilo mnogo prolaznika, ali niko nije mogao da kaže da li je razbojnik uperio pištolj prema zlataru pre nego što je ovaj ispalio metak i pogodio ga u stomak. Ranjeni pljačkaš je pao, dok je njegov saučesnik nastavio da beži.
 

U policiji kažu da je patrola, koja je bila stotinak metara dalje, potrčala da vidi šta se dešava čim su se čule pucnjava i vriska prolaznika.


- Patrola iz Policijske stanice Zvezdara bukvalno je naletela na Radeta Radića. On je utrčao u prvi ulaz i tako pokušao da se spase. Policajci su utrčali za njim, sustigli ga u haustoru i savladali - kažu u policiji.

Pljačkaš operisan

 

U Bulevar je ubrzo pored velikog broja policijskih vozila stigla i ekipa Hitne pomoći koja je teško ranjenog pljačkaša prevezla u Urgentni centar, gde je odmah nakon prijema operisan. Policija je brzo identifikovala pljačkaše i utvrdila da su Radići državljani BiH koji povremeno borave u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.07.2011. 17:17
skurcilo mu. stalno pokusavaju da ga opljackaju. ako je pucao.
Nedelja 17.07.2011. 09:25
Сад ће власник да одговара јер се дрзнууо да брани своју имовину од лопова....
Nedelja 17.07.2011. 16:01
Steta sto nije "sustigao" i onog drugog...mogao bi mirnije da spava. Respekt.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online