Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 16.07.2011.
02:19
Vesti A

Dalibor ubio pa komadao očuha

Dalibor Đ. (17), koji je rođen u Srbiji, a odrastao u švajcarskom kantonu Tićino, uhapšen je zbog sumnje da je ubio očuha Arna G. (46), a zatim pokušao da iskasapi njegovo telo kako bi uklonio tragove zločina.

Maloletnik je uhapšen kada ga je policiji prijavio stariji muškarac kojem se mladić obratio za pomoć da uklone telo. U trenutku kada je policija upala u stan Arna G, zatekla je mladića kako pokušava očuhu da odseče noge i da ga ugura u kofer.

Uviđaj: Policija odnosi dokaze

Ubistvo Švajcarca, koji je poslednjih 15 godina invalid zbog preživljene saobraćajne nesreće, dogodilo se u njegovom stanu u kojem je živeo sa suprugom Mitrom Đ. i njenim sinom Daliborom.

Naime, Mitra i njen sin živeli su u kantonu Tićino mnogo godina, da bi pre dve godine morali da napuste zemlju. Posle toga, Mitra se vratila u Švajcarsku i oktobra 2010. udala za Arna, što je prema rečima njegovih prijatelja, bilo veliko iznenađenje. Dalibor je sve to vreme živeo kod svog biološkog oca u Srbiji, dok on nije preminuo krajem decembra prošle godine.

Posle smrti svog oca, za koju pojedini švajcarski mediji tvrde da je bila pod sumnjivim okolnostima, Dalibor se maja ove godine vratio u Švajcarsku da živi sa majkom i očuhom u mestu Belinconi.


Da život u novoj zajednici nije bio skladan, potvrdile su komšije ubijenog Švajcarca koji su govorili kako su između Dalibora i Arna često izbijale žestoke i nasilne svađe. Rasprave su bile toliko glasne da su komšije mogle da čuju Arna kako traži od mladića da napusti kuću.


Mitra je otputovala u Srbiju kada je Dalibor je prišao očuhu, koji je bio u kupatilu i udario ga drškom od sekire u glavu. Kada je Arno pao na zemlju, Dalibor ga je opet udario kako bi proverio da li je još živ, a zatim ga usmrtio sa nekoliko uboda kuhinjskim nožem.
Dalibor je hteo da se reši tela kiselinom, alo je nije imao.

Zato je napunio kadu varikinom i drugom kućnom hemijom i u nju ubacio telo ubijenog očuha. Kada je video da to ne daje rezultate, Dalibor je telo umotao u tepih. Ali kako je tepih bio kratak, pa su virile noge, počeo je da seče telo i da delove očuha gura u kofer. Ubrzo zatim policija je upala u stan i uhapsila Dalibora.


Posle hapšenja Dalibor Đ. je na saslušanju prvo negirao krivicu, da bi kasnije priznao zločin.

Nudio stan na prodaju

 

Komšije su u danima posle ubistva viđale mladića. U obližnjoj prodavnici dan posle ubistva Dalibor je zatražio sekiru i veliki kofer. Kada ga je vlasnik radnje upitao šta će mu, mladić je rekao da "želi nekoga da ukloni".


- Kupci koji su tada bili u radnji i ja nismo verovali da je to istina, već da se momak šali - rekao je Mark Paiva, vlasnik prodavnice koji je posumnjao da nešto nije u redu tek kada mu se Dalibor obratio s pitanjem da li želi da kupi stan njegovog očuha.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.07.2011. 13:33
monstrum. kao da je rodjen ispod plavog mosta.
Petak 29.07.2011. 18:37
samo je falilo da ga je smleo.
Petak 02.09.2011. 19:37
Ja sam sam Daliborom isao u isti razred prosle godine u Srbiji,bio je miran uwek,nije se nikad tukao s nikim,al da je imao slabe ziwce to je tacno
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online