Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 15.07.2011.
05:29
Vesti A

Dominikana: Uhapšen s drogom srpske mafije

Bojan Hekić, 28-godišnji ugostitelj iz Vukovara, uhapšen je na aerodromu u Santo Domingu, glavnom gradu Dominikanske Republike, kada je pokušao da iznese iz te karipske zemlje 3,6 kilograma čistog kokaina. Hrvatska policija sumnja da je Hekić samo "mula", odnosno kurir koji je drogu prenosio za račun moćnih srpskih narko-klanova.

Bojan Hekić

Drogu je, prema tvrdnjama lokalne policije, Hekić sakrio u dvostrukom dnu kofera, a iz Santa Dominga hteo je da se ukrca na avion za Madrid, gde je planirao da uhvati let za Beč.


Hekić je prošao redovnu kontrolu, ali je bio nervozan pa su službenici na aerodromu pretražili njegov prtljag ponovo.

Iako snimak rendgena nije upućivao na krijumčarenje, prtljag su pregledali inspektori dominikanske agencije za suzbijanje droge, a Hekić je zadržan i ispitan.

Istražitelje najviše zanima kome je bila namenjena droga koju je Hekić nameravao da dopremi do Beča, piše lokalni list "El Metro".
 

Zaplenjeni kokain

Kako navode hrvatski mediji, Hekić je u Vukovaru dva puta prijavljivan zbog pretnji, a u Zagrebu zbog nezakonite preprodaje narkotika, ali i zato što se drogirao.

Sagovornici novinara iz Uprave hrvatske policije uvereni su da je Bojan Hekić samo "mula", odnosno kurir u međunarodnoj operaciji preprodaje droge.


Isti izvori Hekićevo hapšenje povezuju s 21-godišnjim Domagojem Toblerom, iz Josipovca kod Karlovca i 20-godišnjim Mirkom Novakovićem, za koga podgorički mediji navode da je iz tog grada.

Njih dvojica su u januaru ove godine uhapšeni na Aerodromu Silvio Petirosi u Paragvaju, jer su pokušali da prokrijumčare 1,2 kilograma kokaina, koliko su progutali u kapsulama, pa krili u želucima.

U paragvajskom zatvoru: Mirko Novaković i Domagoj Tobler

Hrvatska policija sumnja da su njih dvojica i Hekić karike u istom lancu krijumčarenja droge, a kojim upravljaju krupni narko-dileri iz Slavonije.


- Njih su trojica odabrani kao jeftina radna snaga i zato što su narkomani kojima je lako manipulisati, dok su pravi organizatori posla u seni, tvrde izvori iz hrvatske policije.
 

Do tih narko-kraljeva vodi dugačak put. U hrvatskoj policiji kažu da iza Hekića, Toblera i Novakovića stoji vukovarsko-osječki kriminalni klan koji godinama održava veze sa srpskim podzemljem, pogotovo na kontroli takozvane balkanske rute kokaina.


- U toj saradnji hrvatski kriminalci potčinjeni su dominantnim srpskim klanovima koji još od polovine 90-ih godina prošlog veka održavaju veze s južnoameričkim narko-kartelima - tvrde izvori iz hrvatske policije.

Kokain za Nemačku

 

Glavno tržište je zapadna Evropa, a to govori i Hekićeva namera da iz Španije dođe do Beča. Hrvatska policija uverena je da je on kokain hteo zapravo da odnese u Nemačku koja je jedno od najvećih tržišta droge u Evropi. Najviše droge u Nemačku stiže brodovima, ali u poslednje vreme drogu se sve češće švercuju "mule".

POVEZANE VESTI

Petak 15.07.2011. 07:35
Narodi se mrze, države ne sarađuju dovoljno, ali zato kriminalci rasturaju svoj posao i sarađuju prekogranično sa svima (čak i sa dušmanima) bez ikakvih predrasuda...
Petak 29.07.2011. 17:03
dolar je njihova nacionalnost.
Sreda 03.08.2011. 12:50
legalizovati marihuanu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online