Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 14.07.2011.
10:42 >> 11:30h
Vestionline A

Paravinja oslobođen za jedno silovanje

DNK analiza u Sarajevu potvrdila je da Dragan Paravinja nije kriv za ubistvo dvadesetjednogodišnje devojke iz Sanskog Mosta, počinjeno 2004. godine, saopštilo je Tužilaštvo Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini.

DNK ga spasio: Dragan Paravinja

DNK uzet od Paravinje i onaj pronađen na mestu ubistva se ne podudaraju i zato je tužilaštvo odbacilo sve optužbe.  Paravinja je priznao ubistvo Antonije Bilić iz Drniša čije je i telo bacio.

Početkom sedmice istražitelji su u zatvoru Kula u Istočnom Sarajevu ispitali Paravinju zbog sumnje da je 2004. godine ubio Aminu Šabanagić.

Iako je policije ostala bez tragova u tom slučaju, a počinilac nikada nije pronađen, istraga nije zaključena.


Policija je ispitala Paravinju, jer je Šabanagić ubijena na isti način koji je Paravinja opisao u prvom iskazu ubistvo sedamanestogogišnje Antonije Bilić - obe devojke su zadavljene.


Paravinja će se u petak ponovo naći pred sudom, ali zbog optužbe za pokušaj silovanja devojke 2002. godine, prenose mediji u BiH. Očekuje se kako će sud tada doneti presudu.  Tužilaštvo traži maksimalnu zatvorsku kaznu od 10 godina.

“Paravinja je psihopata, hladan i nemilosrdan“

Dragan Paravinja je psihopata, inteligentan, hladan i nemilosrdan, ocenila je psihijatar i sudska veštakinja Zorica Lazarević.

Ona je po nalogu Osnovnog suda u Sokolcu 11. jula uradila psihijatrijsko veštačenje Paravinja.

Kako izveštava “Jutarnji list“, Lazarevićeva je izjavila da Paravinja nema psihički poremećaj koji bi zahtevao bolničko lečenje, ali ako bude pušten, velika je verovatnoća da će ponoviti zločin jer nije svestan da čini nešto loše.

Paravinja nije psihički bolestan i ne pati od šizofrenije ili depresije pa mu ne treba lečenje, ali ima poremećaj ličnosti asocijalnog tipa, s oskudno formiranim etičkim i socijalnim normama ponašanja, naglašava Lazarevićeva.

Psihopata, hladan i nemilosrdan

Laički rečeno, Paravinja je psihopata s obzirom da asocijalni poremećaj ličnosti obični, nestručni ljudi često nazivaju psihopatijom ili sociopatijom.

Paravinja je inteligentan, jer mu je inteligencija u gornjoj granici proseka.

Egocentričan je, odnosno fokusiran isključivo na sebe i svoje potrebe. Agresivan je i impulsivan, odnosno sklon brzom i nekontrolisanom zadovoljavanju svojih nagonskih i drugih potreba, objašnjava doktorka Lazarević, dodajući da ima nisku toleranciju na frustraciju: malo mu treba da pukne i istrese agresiju.

Manipulator je i sklon okrivljivanju drugih za vlastito ponašanje, neiskren je i sklon patološkom laganju, sklon je nepredvidljivom i rizičnom ponašanju. Nema emocija ni emocionalne dubine, pokazuje odsustvo krivice i kajanja i ignoriše posledice koje proizlaze iz njegovog ponašanja, kaže Lazarevićeva.

Ona naglašava i da Paravinja nikad nije rekao da mu je žao zbog onog što je učinio. "Sve vreme idealizuje sebe, a žrtvu uopšte ne vidi, a kamoli da se kaje".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.07.2011. 10:48
10 godina?Ma tebi bih ja presudio bez suda da sam otac te devojke
Petak 29.07.2011. 17:08
pljuc !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online