Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 07.07.2011.
16:34
Alo! A

Okršaj BIA i MUP kod striptiz bara!

Pre dva dana u Novom Beogradu je došlo do incidenta između pripadnika jedinice za obezbeđenje ličnosti i objekata MUP-a Srbije Nenada Bjelića i agenta BIA Dragana Krstića u kojem se pretilo i vređalo, a navodno su vađeni i pištolji!

Foto: Ilustracija 

Saša Vukadinović, direktor BIA, zatražio je od MUP-a da se slučaj do kraja rasvetli, piše beogradski “Alo!“


Sve se dogodilo u utorak oko 16 sati, na Tošinom bunaru, blizu poznatog striptiz bara! Zanimljivo je da Nenad Bjelić, koji je dan ranije otišao na bolovanje, o incidentu nije odmah obavestio svoje pretpostavljene. Bjelić je inače sin Stevana Bjelića, načelnika Policijske uprave Beograd.


U MUP-u Srbije rečeno nam je da su zvanično o incidentu obavešteni tek pošto je reagovao Saša Vukadinović, direktor BIA. On je odmah pozvao direktora policije Milorada Veljovića i, kako saznajemo, rekao da je spreman da Krstića pošalje na poligraf kako bi se utvrdilo šta se zapravo desilo.
 

Dačić i Veljović: Sve se mora ispitati!

Ministar policije Ivica Dačić kaže da je odmah pošto je o svemu obavešten zatražio da se utvrdi istina.

- Slučaj će biti ispitan do kraja, već sam izdao nalog - rekao je juče Dačić.
I direktor policije Milorad Veljović obećava isto:

- Radimo na slučaju kako bi se utvrdilo šta se dogodilo.

- Taj događaj se zaista desio. Krstić je odmah o svemu obavestio svog šefa i dao izjavu. Mi očekujemo da se ustanovi šta se zapravo dogodilo - izjavio je za “Alo!“ Vukadinovićev šef kabineta Jovan Stojić.


Krstić je u izjavi, koju je dao samo sat posle ovog događaja, rekao da je Bjelić prošao kroz crveno, da ga je “isekao“ i da je stao ispred njegovog automobila. Zatim da je Bjelić izašao iz automobila, dok je Krstić ostao u službenom automobilu “punto“, i da je Bjelića pitao šta je to uradio. Prema Krstićevim rečima, Bjelić je počeo da ga vređa i zatražio mu isprave, ne pokazujući svoje.


Krstić mu je rekao da je pripadnik Službe, dodajući pri tom da nije znao da se radi o radniku policije jer nije pokazao svoju identifikaciju. Krstić je potom naveo da je izvadio dokumenta iz torbice, ali ih nije pokazao, i dodao da se u torbici nalazio službeni pištolj, koji nije vadio. Prema njegovim rečima, Bjelić je tada stavio ruku pod majicu, ali da nije video da li je imao pištolj. Krstić tvrdi da je tada pomerio automobil kako ne bi ometao saobraćaj, ali da je Bjelić seo u automobil i otišao. Nakon toga, službenik BIA je otišao do posla i sve prijavio nadležnima. Nekoliko minuta kasnije, pred BIA u Novom Beogradu došli su policajci i rekli da su u potrazi za automobilom kojim je upravljao Krstić, a koji se u tom trenutku nalazio na njihovom parkingu.
 

Akteri bez komentara

Akteri incidenta Nenad Bijelić i Dragan Krstić, prema pisanju lista “Alo!“, nisu želeli ništa da komentarišu jer nemaju dozvolu svojih šefova.

Nenad Bjelić je tek u sredu dao izjavu u prostorijama novobeogradske policije, pošto se incident dogodio na njihovoj teritoriji. On je izjavio da stao na semaforu jer je bilo crveno svetlo i da je tako stojeći planirao da skrene desno, ali se onda setio da nije imao para kod sebe i na zeleno je krenuo pravo. Zatim, da je u tom trenutku video “fijat punto“ čiji mu vozač ablenduje, ali da je mislio da treba da se skloni, da je potom čovek iz tog automobila, koga nije prepoznao, otvorio prozor suvozača i uperio crni pištolj, pitajući ga kako to vozi.


Onda su se obojica zaustavili i Bjelić ga je pitao ko je, gde radi, tražeći Krstiću isprave, pa se radnik BIA pomerio i stao ispred Bjelićevog automobila, a pošto je video interventnu patrolu u blizini, prišao je policajcima i obavestio ih o pretnji pištoljem. On još tvrdi da je odmah potom pozvao i 92 i da se tada “punto“ udaljio.

POVEZANE VESTI

Subota 09.07.2011. 00:03
Policajac na bolovanju, u tatinom sluzbenom automobilu i jos u civilu i bez legitimisanja hoce da legitimise inspektora BIA. Mislim da je policajac u pravu!
Ponedeljak 25.07.2011. 14:48
E da je vise tih Rakovica i Bozica,ne biste vi izlazili iz misijih rupa!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online