Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 28.06.2011.
13:21
Vestionline A

Dačić se izvinio momku pretučenom u policiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izvinio se danas Danijelu Stojanoviću iz Kovina zbog batina koje je dobio u policijskoj stanici i kazao da su zbog tog slučaja dva policajca uhapšena.

Dačić je u Palati Srbije kazao da će protiv dvojice uhapšenih, čija imena nije naveo, biti podnete krivične prijave za zlostavljanje i mučenje. Dodao je da će zbog istog slučaja biti procesuirana još jedna posao.

Svi odgovorni biće kažnjeni: Ivica Dačić

Ministar unutrašnjih poslova je Danijela Stojanovića i njegovog oca Ganija primio u svom kabinetu. Na sajtu Jutjub nedavno je objavljen snimak na kome se vidi kako dva policajca tuku Danijela tokom saslušanja u prostoriji koja liči na policijsku stanicu.

Mediji su objavili da je Stojanović bio priveden u svojstvu osumnjičenog, a da su ga tukli policajci Bojan Biserčić i Aleksandar Adamov, dok je snimak napravila jedna njihova koleginica.

"Policija mora da se drži ustavnih i zakonskih ovlašćenja. Naš cilj nije da nas nazivaju batinašima. Ovim činom (prijemom Stojanovića) ne dovodim u pitanje

Sindikat policije: Dačić greši

 

Sindikat srpske policije saopštio je da smatra da je pogrešna odluka ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da razgovara sa ocem i sinom koga na video snimku, koji ovih dana kruži internetom, policija tuče, prenose beogradski mediji.

postupak policije protiv njih (kada ih je privela), već nezakonite radnje koje su tom prilikom učinjene", rekao je ministar.

Dačić je dodao da je zbog tog slučaja smenio starešine policijske stanice u Vršcu, a da je tadašnji komandir sada u penziji. Ministar se izvinio Stojanovićima i kazao da je taj događaj naneo veliku štetu policiji.

"Ja, kao civilna kontrola rada policije, imam obavezu da zaštitim i policiju i građane od nezakonitog postupanja policije", rekao je Dačić. Obraćajući se Stojanoviću, on je izrazio nadu da više neće dolaziti u situacije da bude osumnjičen za krivična dela.

Gani Stojanović je zahvalio MUP-u i Dačiću što su brzo rešili čitav slučaj po njegovom objavljivanju na Jutjubu, dok je Danijel naveo da "pravda uvek pobedi". Dačić je na kraju kazao da mu je Gani Stojanović rekao da će jednog sina "dati u policiju".

Momak prvobitno negirao tuču

 

Stojanović je od ranije poznat policiji zbog sitnih i teških krađa, a 2007. godine, kada je snimak i napravljen, protiv njega je podneta krivična prijava. U MUP-u navode da su svi akteri događaja u istražnom postupku negirali da je bilo bilo kakvog fizičkog maltretiranja, pa i sam Stojanović, koji je tada izjavio da je policija prema njemu postupala korektno.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.06.2011. 16:03
Dakle, čovečuljak a moralna gromada, je svestan da je kao civilna kontrola policije dobio oficirsku sablju na proslavi žandarmerije što nema veze sa mozgom. Još malo pa će i zapsiničari dobijati sablje. Dobro bi bilo da Gani svog drugog sina da u policiju za čuvara u Zabeli, da se revanšira Dačiću kada se tamo nađe sa ekipom posle izbora.
Utorak 28.06.2011. 20:33
Da se zakon zemlje ispostuje,onda nema potrebe da se bilo kom izvinjava.daco ne vredi se izvinjavati rejting ti je vrlo mali a bit ce i gore.Narodu sedite na vrh glave vasim licemernim ponasanjem.Idi bre preko bare i odmaraj dusu kod svojih si.
Sreda 29.06.2011. 01:12
Sto imamo lepo vaspitanu vlast .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online