Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.06.2011.
14:03 >> 14:29h
Z. M. - Vesti A

Nagrada za dojavu o ubici Srpkinje

Austrijska policija raspisala je nagradu u vrednosti od nekoliko hiljada evra za informaciju koja bi mogla da dovede do hapšenja ubice Srpkinje Ljubice K. (38). Ona je nožem ubijena 9. maja u kasnim večernjim satima u blizini kafića Elmo u Salcburgu.

Žrtva: Ljubica K.
 

Ovo ubistvo je nakon mesec i po dana nerasvetljeno, pa se policija odlučila da raspiše nagradu kako bi eventualni svedoci koji se do sada nisu prijavili pomogli informacijama.


- Odlučili smo da raspišemo nagradu za svaku informaciju koja bi vodila hapšenju ubice. Takođe potrebni su nam svedoci koji nam mogu reći gde se Ljubica K. nalazila od 21 i 15 do 21 i 45 sati i sa kim se tada našla. Na sebi je imala dosta nakita, u tašni veću količinu novca, a na žalost mesto na kom je napadnuta idealno je za zasede - izjavio je Anton Šenc, portparol policije u Salcburgu.


Nesrećnu ženu napadač je ubo dva puta nožem nakon kratke rasprave. Prema izjavama jednog svedoka, osoba sa crnom kapuljačom prišao je Ljubici K. u jednoj od sporednih ulica blizu kafića Elmo, posle čega je čuo žučnu raspravu uz gestikuliranje rukama.

Traga se za vlasnikom bicikla

 

Ko je vlasnig sumnjivog bicikla?

 

Nakon ubistva Ljubice K. policija je pretražila okolinu mesta incidenta, prikupila tragove, ali ni poređenje do sada nađenih DNK tragova nije pomoglo u pronalaženju ubice. U blizini mesta napada nađen je i sivo-srebrni bicikl marke CYCO, a policija još uvek traga za njegovim vlasnikom, što bi kako kažu moglo da pomogne u pronalaženju napadača.

Tome kako kaže nije pridavao pažnju, nastavio vožnju biciklom, sve dok nije začuo pozive za pomoć. Kada se okrenuo, video je dve osobe koje su se do malopre svađale, kako se otimaju oko njene tašne. Napadač je pobegao, jer nije uspeo da otme torbu. Policija zbog toga pretpostavlja da je ubistvo nesrećne žene posledica neuspešne pljačke i da je napadač u toku otimanja oko torbe izbo nesrećnu ženu nožem.


Nakon napada Ljubica K. je sva krvava uspela nekako da se dovuče do kafića "Elmo iz kog je pre napada izašla, u kom se iscrpljena srušila pred prestravljenim gostima. Radnici lokala pozvali su Hitnu pomoć koja je prevezla do bolnice. Ona je hitno operisana, ali je nakon višesatne intervencije preminula. Doktori su nakon toga izjavili kako je ubod u grudi povredio glavnu arteriju koja dovodi krv do srca.


Radnici lokala Elmo kažu da je Ljubica K. bila čest gost i da su je dobro poznavali, jer je radila u blizini. Oni dodaju kako je bila divna osoba sa kojom nikada nije bilo problema.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online