Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.06.2011.
09:27
Press A

Polupala sud zbog sudije "prevaranta"

Zoranka V. Š. (56) sekirom je polomila 12 prozora na zgradi Palate pravde, jer godinama vodi spor protiv sudije Željka Šukovića iz Subotice, koji je bio investitor u izgradnji stanova! Oni su sklopili ugovor o zajedničkoj izgradnji stanova po kojem Zoranka daje plac, a sudija je trebalo da joj plati 250.000 evra i da joj obezbedi tri stana. Međutim, izgradnja do danas nije počela.

Razbijeno staklo na ulazu u Palatu pravde

Zoranka je došla u ponedeljak do Palate pravde oko 5.20 časova ujutru i najpre počela da baca farbu na stakla, a zatim je uzela sekiru i razbila 12 prozora i napravila štetu od 700.000 dinara.


"Nakon saslušanja Zoranka je uz krivičnu prijavu puštena iz policijske stanice Savski venac, odakle se vratila do zgrade Plate pravde i izvinila sudskoj straži što je pravila probleme. U međuvremenu, ona je ponovo uhapšena i određen joj je pritvor do 30 dana", rekao je izvor  "Presa" iz policije.
 

Interesantno je da dok ju je policija privodila, Zoranka je citirala delove iz knjige "Proces" koju je napisao Franc Kafka. "Rekla je da je zbog dugog i nepravednog suđenja koje traje više od šest godina postala lik iz te knjige. Inače, Zoranka je do Palate pravde došla sa svojim stvarima, jer je znala da će biti uhapšena", rekao je izvor iz policije.


On dodaje da je nezadovoljna Beograđanka razbila stakla jer je revoltirana dužinom sudskog postupka koji vodi protiv sudije Željka Šukovića iz Subotice, koji u reformi pravosuđa nije reizabran.


"Zoranka je rekla da je dobila novac, ali da je sudija prevario za obećane stanove. Zato je povela sudski postupak protiv njega koji traje pet godina. Zoranka je rekla i da bi polupala sva stakla da je sudska straža nije zaustavila", dodaje policijski izvor.

Zbog građevinarstva nije reizabran

 

Kako je objavio "Press" jedan od osnovnih razloga što Željko Š, sudija bivšeg opštinskog suda u Subotici, nije reizabran jeste taj što se bavio izgradnjom stanova.

Kako je "Pres" piše, Zoranka i Željko Šuković sklopili su ugovor o zajedničkoj izgradnji. Prema tom ugovoru overenom u sudu, investitor, u ovom slučaju sudija, bio je dužan da 31. decembra 2008. godine počne s izgradnjom stanova u Venizelovskoj ulici (bivša Đure Đakovića) u Beogradu, gde je Zoranka imala plac. Kao svoj udeo u novoizgrađenom objektu trebalo je da dobije tri stana površine 192 kvadrata po sistemu "ključ u ruke".

Razlika između onoga što je unela kao suinvestitor i onoga što je trebalo da dobije bila je 250.000 evra i to joj je isplaćeno na ruke posle potpisivanja ugovora. Šuković je trebalo da na postojećoj parceli podigne zgradu i preda stanove na upotrebu najkasnije do 30. juna 2010. godine. Zoranka ga je optužila za prevaru jer nijedan deo ugovora nije ispunio.
 

Ranije je Željko Šuković izjavio da kada je potpisivao ugovor sa Zorankom, ona mu je obećala da će iseliti stanare iz svog dvorišta. "Rekla je da će se oni iseliti za 50.000 evra i potom otišla za Tursku. Kad sam pokušao da razgovaram s dvorišnim stanarima, shvatio sam da su za svoje nekretnine tražili mnogo veće sume novca i kvadraturu. Dva stanara se tuže, a ima i onih koji za stan od 16 kvadrata traže 50. Kad smo se Zoranka i ja dogovarali o izgradnji, planirao sam da nađem graditelja koji bi nama investitorima dao 30 odsto, a to bi bilo oko 300 kvadrata. Međutim, sve je stalo jer nismo uspeli da nađemo zajednički jezik sa stanarima. A i Zorana je sama menjala zahteve nekoliko puta, pa sad traži 360.000 evra, a već je dobila 240.000", ispričao je tadašnji sudija. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online