Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 06.06.2011.
16:23
Vestionline A

Pravosnažna presuda protiv Svetlane Ražnatović

Viši sud u Beogradu doneo je danas presudu kojom su, u skladu sa sporazumom o priznanju krivice, folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić oglašene krivim i osuđene na godinu, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Presuda je pravosnažna, jer su se i sestre i tužilaštvo, sa kojim su zaključile sporazum, odrekli prava na žalbu.

Presuda će postati izvršna pošto Ražnatovićeva, njena sestra i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija prime presudu. Sestre će u toku odsluženja kazne, koja bi, stoga mogla da počne narednih dana da se izvršava, nositi elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će Uprava pratiti njihovo kretanje kako ne bi mogle da napuštaju svoje stanove bez posebnog odobrenja suda.

Svetlana Ražnatović

Prema sporazumu, Ražnatovićeva je priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Lidija Veličković Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora. Kako je četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije "sablja" 2003. godine, popularnoj pevačici ostalo je još osam meseci kazne koju će izdržati u svojoj kući u Ljutice Bogdana.

Kaznu od milion i po evra sestre treba da plate solidarno i to na tri rate. Prvu ratu od 500.000 evra treba da plate u narednih 15 dana pošto im bude uručena presuda, drugu u istom iznosu u roku od šest meseci, a treći za godinu dana.

Kao garancija da će iznos kazne biti isplaćen biće stavljena hipoteka na njenu kuću u Ljutice Bogdana.

Ražnatovića će morati za napusti kućni zatvor zbog suđenja za nasilničko ponašanje 19. jula pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu. Kako će do tada uveliko biti pod prismotrom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija s elektronskom narukvicom oko noge moraće da napusti "kućni zatvor".

Ražnatovićeva će se na optuženičkoj klupi pred sudijom Danijelom Koš ovog puta naći sa zetom Predragom Ocokoljićem. Za nasilničko ponašanje Ražnatovićevoj i njenom zetu preti kazna do pet godina zatvora. U pitanju je sukob koji je pre četiri godine izbio između Ražnatovićeve i Ocokoljića sa direktorom FK Mladi proleter Aleksandrom Olarevićem, koji je protiv njih i podneo krivičnu prijavu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.06.2011. 23:19
Ма сјајно! Ладно су је пустили да одради албум; сними спотове.... И док је у кућном притвору, паре само капљу... Е Србијо, није исти аршин за све... Јел она привилегована зато што је певачица? Или зна нешто што ми не знамо?
Utorak 07.06.2011. 18:18
Kad je u pitanju "Ceca Nacionale" koju je narod više puta pozlatio,pored vrlo moguće rsprodatog novog albuma,nije isključeno da ovaj ludi narod koji vazda vodi tuđu brigu,a pritom zanemaruje svoju,nakon Cecine odslužene kazne, odkupi elektronsku narukvicu na nekoj "dobrotvornoj" aukciji za par stotina hiljada evra koja će krasiti neku bizarnu mafijašku kolekciju! Ceca je u ovom sistemu prosto neuništiva pošto,nažalost,vrši veliki uticaj na sistem vrednosti koji ponajviše usvajaju buduće srpske zavodnice,majke i ostale "jake" žene.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online