Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 06.06.2011.
11:16
Alo A

Beko i Bubalo neće odgovarati

Uskoro slede hapšenja osumnjičenih za zloupotrebe u preuzimanju akcija Luke Beograd, kojim su država i mali akcionari oštećeni za više od 20 miliona evra, saznaju beogradski mediji iz izvora bliskih istrazi.

Nije prikupljeno dovoljno dokaza
 

Iako je u krivičnoj prijavi Savet za borbu protiv korupcije označio biznismena Milana Beka kao organizatora kriminalne grupe, u kojoj je i bivši ministar za privredu Predrag Bubalo, njih dvojica najverovatnije neće odgovarati zbog nedostataka dokaza.

Sud rešava sukob Luke i Beograda?!

Sudski postupak u vezi sa spornom privatizacijom Luke verovatno bi mogao da pomogne i u razrešenju spora grada Beograda i Luke Beograd oko više od 100 hektara zemljišta. Viši sud u Beogradu nedavno je doneo privremenu meru kojom se preduzeću biznismena Milana Beka "Vorldfin“ zabranjuje raspolaganje Lukom Beograd dok se ne okonča taj sudski postupak.

- U istrazi za sada nije prikupljeno dovoljno dokaza koji potvrđuju da su državni organi po nalogu i za račun Milana Beka organizovali i sproveli proces preuzimanja akcija Luke Beograd. Zbog toga će optužnicom koja se sprema najverovatnije biti obuhvaćeni samo predstavnici državnih institucija, osim Bubala, dok se Beko i još neki članovi UO Luke neće naći pred sudom - kaže izvor lista "Alo!".


Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu je 4. juna 2010. pokrenulo pretkrivični postupak u vezi sa slučajem Luke Beograd povodom krivične prijave koju je Savet za borbu protiv korupcije podneo protiv 17 lica. Ovom prijavom, Savet je označio biznismena Milana Beka kao organizatora kriminalne grupe, u kojoj su i bivši ministar za privredu Predrag Bubalo, predsednik Komisije za hartije od vrednosti Milko Štimac i članovi Komisije. Krivičnom prijavom su obuhvaćeni direktori Agencije za privatizaciju Miodrag Đorđević i Goran Mrđa, direktor Akcijskog fonda Aleksandar Gračanac, članovi UO Luke Beograd Vladeta Čolić, Vladete Blagojević, Mirko Vasiljević i Dušan Kosovac i predsednik i članovi Nadzornog odbora.

Savet: Beko pritiska sud

U Savetu za borbu protiv korupciju nisu iznenađeni saznanjem "Alo!“ da bi Beko mogao biti izuzet od krivične odgovornosti po njihovoj prijavi.
- Nemamo nikakvih saznanja o toj istrazi, ali ako je vaša informacija u vezi sa Bekom tačna, onda bi to bio još jedan dokaz slabosti institucija. Mi smo njega u krivičnoj prijavi naveli kao sastavni deo tog organizovanog kriminala, a na pravosuđu je da odluči koga će da goni. Nažalost, u Srbiji su institucije slabe i mogući su pritisci na sud - ocenio je za "Alo!“ Danilo Šuković, član Saveta za borbu protiv korupcije.

Savet tvrdi da su prodajom akcija države u preduzeću Luka Beograd po nižoj ceni od tržišne oštećeni država i mali akcionari, i to za više od 20 miliona evra.


"Alo!“ je juče kontaktirao sa Republičkim javnim tužilaštvom, ali nisu dobili informacije o ovom predmetu. Međutim, republički javni tužilac Zagorka Dolovac nedavno je potvrdila da postoje indicije da u procesu privatizacije Luke Beograd ima elemenata krivičnog dela.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.06.2011. 11:19
Pa naravno! Vrana vrani oci ne vadi. Sve su ovo lopovi i prevaranti, koji opljackase ovu zemlju i srpski narod. A zatvor su odavno zasluzili.
Ponedeljak 06.06.2011. 11:52
u ovoj banana drzavi nisam ni ocekivala da ce krupne ribe biti uhapsene.
Utorak 07.06.2011. 15:07
zato će narod odgovarati i vračati dva puta opljačkani novac a što je najgore vračat će ga onima koji su ga i opljačkali.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online