Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 03.06.2011.
17:22
Beta A

Miri nikako da počne suđenje

Početak suđenja predsednici JUL-a i supruzi bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, Mirjani Marković, optuženoj za nelegalnu dodelu stanova, odložen je za 30. septembar, ovoga puta uz obrazloženje da sud nije obezbedio odgovarajuću sudnicu za taj proces.

Suđenje Miri Marković odloženo po peti put

To je peto odlaganje suđenja Miri Marković, koja je za nelegalnu dodelu stanova optužena sa još osam saradnika.

Suđenje je danas odloženo jer u sudnici nije bilo mesta za sve optužene i njihove advokate, a sudija Dragomir Gerasimović rekao je da je na vreme tražio veću sudnicu, ali da to nije učinjeno, a suđenje ne može da se održi ako optuženi i njihovi branioci stoje u sudnici.

Suđenje je i ranije odlagano jer se bivšem direktoru Savezne uprave carina Kertesu sudilo u drugim predmetima na dan kada je zakazano suđenje grupi Mire Marković.

Kertes je osuđen na osam godina zatvora zbog iznošenja deviza na Kipar i nelegalnog finansiranja Socijalističke partije Srbije i Državne bezbednosti.

Mirjani Marković sudi se u odsustvu, pošto živi u Moskvi.

Dodelila stan dadilji svog unuka

Grupa je optužena za nezakonitu dodelu stanova tokom 90-ih godina. Krivično gonjenje Mire Marković moglo je da zastari 13. oktobra 2010. godine, pa se tužilaštvo odlučilo na prekvalifikaciju krivičnog dela nezakonitog posredovanja i optužilo je za zloupotrebu službenog položaja prilikom dodele stana dadilji njenog unuka Iloni Pešić.

Mira Marković optužena je da je u septembru 2000. godine korišćenjem društvenog položaja uticala da Ilona Pešić nezakonito dobije stan, i po toj optužnici prvostepena presuda trebalo bi da bude izrečena do 2012. godine.

Optuženi su i bivši funkcioner SPS-a Branislav Bane Ivković, nekadašnji direktori DIPOS-a Danilo Pantović i Miloš Lončar, službenici u opštini Novi Beograd Miloš Batina i Zoran Perić, kao i bivši službenici Vlade Srbije Petar Zeković i Milutin Milošević.

Protiv Mirjane Marković i njenog sina Marka Miloševića raspisana je poternica jer su osumnjičeni i za šverc cigareta.

Sud je 27. decembra 2010. godine obustavio postupak protiv bivše komesarke za izbeglice Bratislave Bube Morine zbog zastarelosti.

POVEZANE VESTI

Petak 03.06.2011. 18:24
ne volim miru ,ali boga mi ne volim ni kopiranje evroatlanske sudske inkvizicije.zar stvarno niko ne vidi da je ovo što se dešava na prostoru bivše SFRJ neviđena diktatura grupe pojedonaca nad raspamečenim narodima.kako objasniti da je stanje u svim novonastalim državicama identično-vladavina terora.
Petak 03.06.2011. 19:54
Sto da se ne sudite malo i sa Mirom??? Zasto da ne? Malo promjene nije na odmet, a i vrijeme brze prolazi kad se nesto desava... Danas vi sudite i Miri, i svima ko vam stoji na putu, a za par godina cete i sami sjedjeti na optuzenickoj klupi!!! Samo da se promijeni vlast, i ima da pljuste nove optuzenice za koje-kakva krivicna djela ili zlodjela koja se cine za vreme mandata tj. za vreme dok uzivate imunitet!!! Svasta je do sada bilo, a sve to se samo vrti u krug...
Ponedeljak 20.06.2011. 17:19
Srbija je jedna od najbogatijih zemalja na svijetu....da su bilo koju drugu zemlju izolirali 10 god.,bombardovali te svi od reda krali,otimali haracili,prodali sve sta valja,nebi ni postojala.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online