Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 29.05.2011.
06:40
Vestionline A

Dačić: Protestujte, ali bez nasilja

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić apelovao je na organizatore protestnog mitinga u Beogradu da taj skup protekne mirno, napominjući da će policija biti spremna da reaguje ukoliko bude narušavanja javnog reda i mira.

Ivica Dačić: Srbija ispunjava svoje obaveze
 

Istakavši da očekuje da će Srpska radikalna stranka ostvariti ono što je i najavila, da će protest povodom hapšenja generala Ratka Mladića biti miran, Dačić je pozvao sve one koji na tom mitingu budu učestvovali „da svoje nezadovoljstvo i proteste iskazuju na miran način“.

Dačić je naglasio da najavljeni skup organizuje jedna parlamentarna stranka i "zato treba vrlo pažljivo prići tom pitanju i mora da postoji doza političkog opreza, da ne bi bilo nekakvih nepotrebnih sukoba“.

Ministar je u isto vreme podsetio da, kad je reč o skupovima ekstremističkih grupa i nekih drugih organizacija, policija reaguje takođe u skladu sa zakonskim propisima.

Dačić je ocenio da je posle hapšenja Mladića "bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, što znači da nema slučajeva drastičnog narušavanja javnog reda i mira“.

On je ponovo pozvao građane da se sačuva mir i stabilnost u zemlji, naglašavajući da nam nisu potrebni nekakvi veći sukobi koji bi mogli da prouzrokuju povređivanja, kao što se to dogodilo posle hapšenja Radovana Karadžića, takođe haškog optuženika.

Napominjući da je hapšenjem Mladića država Srbija primenila svoje zakone i ispunila svoje međunarodne obaveze, Dačić je istakao da "ovo naravno nije trenutak za nekakvo likovanje ili radovanje nego vreme kada svi naši građani treba da shvate da je to naša međunarodna obaveza“.

Posle potrage za Mladićem i njegovog hapšenja sada država, s druge strane, ima obavezu da "pomogne svima koji su su optuženi pred Haškim tribunalom da se odbrane od tih optužbi, odnosno da dokažu svoju nevinost“, rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.05.2011. 07:10
Da je pravde, ovi protesti bar za tebe i tvojih žutih prijatelja ne bi trebale da budu uopšte mirne. Trebalo bi vas go....vom motkom proterati iz Srbije da se nikad ne pojavite i nanosite štetu Srbiji.
Nedelja 29.05.2011. 08:34
Ti Dacicu da posaljes policiju na Kosmet ako smes, a ne da danas slucajno pocnes da mlatis vlastiti narod.
Nedelja 29.05.2011. 10:09
Dačić: Protestujte, ali bez nasilja....jebite , ali bez uvlachenja....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online