Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 18.05.2011.
15:55 >> 18:31h
Vestionline A

Ukinuta presuda napadačima na Teofila Pančića

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su dvojica napadača na novinara nedeljnika "Vreme" Teofila Pančića osuđena na po tri godine zatvora i naložio da im se ponovo sudi, saopštio je danas taj sud.

Prvi osnovni sud osudio je prošlog septembra Miloša Mladenovića i Danila Žužu zbog krivicnog dela nasilničko ponašanje, jer su fizički napali Pančića i ukinuo im pritvor u kom su boravili oko dva meseca.

Teofil Pančić

Prvostepena presuda je ukinuta jer su u njoj izostali razlozi o odlučnim činjenicama i odgovarajuće objašnjenje u pogledu okolnosti koje su od značaja za krivičnu sankciju, navodi Apelacioni sud.

Dalje napominje da prvostepeni sud nije pouzdano zaključio da su Mladenović i Žuža znali da napadaju Pančića, kao i da li je njihov motiv napada bilo njegovo svojstvo novinara ili eventualno neslaganje sa sadržinom njegovih objavljenih tekstva.

Tužilaštvo zadovoljno odlukom suda i usvajanjem žalbe

 

Republičko javno tužilaštvo zadovoljno je odlukom Apelacionog suda i usvajanjem žalbe tužilaštva u slučaju napada na novinara nedeljnika "Vreme" Teofila Pančića, izjavio je šef kabineta Republičkog javnog tužioca Vlada Đorđević.

 

"Tužilaštvo smatra da prvostepene kazne nisu adekvatne težini izvršenog krivičnog dela i očekuje da će u ponovljenom postupku sud pravilno oceniti činjenicu, da je Teofil Pančić istaknuti novinar i da država mora da zaštiti novinare", poručio je Đorđević.

 

Zbog toga se presuda nije mogla preispitati u delu o krivičnoj sankciji, ističe Apelacioni sud. Mladenoviću i Žuži ponovo će se suditi po optužnom predlogu tužilaštva kojim se terete da su 24. jula oko 23.15, po prethodnom dogovoru, u autobusu 83, koji je stajao na stanici u Zemunu fizički napali Pančića udarajući da teleskopskom palicom i rukama, naveo je Zorić.

Okrivljeni su na taj način zadali novinaru lake telesne povrede u predelu glave i trbuha, ali su i značajnije ugrozili spokojstvo građana i narušili javni red i mir.

Posle napada trčećim korakom pobegli su sa lica mesta.

Za krivično delo nasilničko ponašanje za koje se terete Mladenović i Žuža zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora.

 

Pančić: Nije mi jasan motiv

Novinar nedeljnika Vreme Teofil Pančić izjavio je danas da je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo "lošu presudu" kojom su Miloš Mladenović i Danilo Žuža osuđeni
na po tri meseca zatvora jer su ga tukli u autobusu, ali da mu nije jasan motiv za ukidanje presude.

"Još mi nije jasno da li je Apelacioni sud video problem sa presudom koji vidim ja, a to je da prvostepena presuda apsolutno nije uzimala u obzir moje novinarsko svojstvo, nego je zapravo kupila priču napadača da su me oni napali potpuno slučajno. Za mene nije sporno ukidanje presude kao takvo, ali je sporan motiv, dakle, da li je motiv da se utvrdi prava istina ili je motiv da se čak i tako slaba presuda dodatno obesnaži", rekao je Pančić.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.05.2011. 16:17
Е што те не избубекаше жестоко да ти промене тај свињски израз лица!!!
Sreda 18.05.2011. 17:25
Kakav je debeo i mastan sa kosurdačom do pola leđa tukli bi ga na skeli, a ne u zatvorenom autobusu, nije higijenski bre da ulazi tako.
Sreda 18.05.2011. 23:13
Е каки си ми! Ки уписан! Љуби те мајка! Извини, али просто ми ниси симпатичан. Ни ти ни твоје изјаве.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online