Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 18.05.2011.
05:36
Alo! A

Katarina Rebrača plakala u sudu

Katarina Rebrača (38), vlasnica Dobrotvornog fonda za prevenciju raka dojke, juče je na suđenju izjavila da joj nije bila namera da preko Fonda prisvoji novac, već da pomogne ženama i deci obolelim od te opasne bolesti.

Katarina Rebrača sa svojim braniocem u Palati pravde
 

Dok se sudiji pravdala da ništa nije uzela, počela je da plače.


- Nikada mi nije bila namera da zadržim uplaćene donacije. To nije bilo u mojoj svesti. Želela sam da Fond radi što bolje i da se realizuje što više akcija, sa što manjim troškovima - rekla je Rebrača.

Bivša manekenka tvrdila je da su haljine kupovane preko računa Fonda zapravo bile njena uniforma i da su korišćene za pojavljivanja na manifestacijama.


Nije htela da “šljašti“, kupovala u “Zari“

- Ta garderoba nije bila skupa. Nisam želela da “šljaštim“, već sam kupovala odeću kod proizvođača srednjeg ranga “Zara“ i “Meks“ kako bih bila bliža ženama s kojima sam komunicirala - dodala je Katarina.


Prema njenim rečima, ni računi u restoranima nisu bili njeni, već su kako je navela plaćani kao reprezentacija prilikom sastanaka sa klijentima i donatorima i nisu tri do četiri hiljade dinara.
 

Živela sam i bez Fonda

“Godinama sam se bavila manekenstvom, a poslednjih nekoliko godina sam bila zaštitno lice velikih kompanija i moja egzistencija nije zavisila od Fonda“ - pohvalila se Katarina i istakla da je Sandrina Bogunović uhapšena “samo zato što je njena majka“.

- Samo da vam kažem još nešto u vezi s nakitom, odnosno minđušama (plaćene 300.000 dinara) o kojima su novinari toliko pisali. Nakit je plaćen sredstvima Fonda i prodat na aukciji na balu u Novom Sadu, a razlika u novcu je prosleđena za lečenje trogodišnjeg dečaka - branila se optužena.


Rebrača je potvrdila da je za lične potrebe iskoristila samo sredstva koja joj je uplatio bivši suprug na ime alimentacije jer je to bio jedini način da dobije novac od njega.


- Pošto moj bivši suprug nije mogao da plati alimentaciju, sa računa svoje firme sredstva je prebacio na račun Fonda. Jednom mi je dao sekunde (za reklame) na Televiziji „Apolo“ vredne 780.000 dinara, a ja sam ih iskoristila za potrebe Fonda i nisam zbog toga podigla novac za sebe - ispričala je Rebrača.


“Suprug otišao sa saradnicom“

Dok je pričala o svom odnosu sa bivšim suprugom, nije mogla a da ne iznese opasku da je njen suprug “otišao sa saradnicom“. Međutim, u daljem izlaganju, sudija takve izjave nije želela da sluša te ju je prekinula rekavši da su to već “privatne stvari“.


Na optuženičku klupu, pored nje i majke Sandrine Bogunović (61), sele su i njene saradnice Slađana Mironija i Mirjana Hristić. Rebrača i njena majka terete se da su od marta 2006. do aprila 2010. protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda “Katarina Rebrača“ uplatili razni donatori za kupovinu mamografa, edukaciju i informisanje žena o prevenciji raka dojke.

Namirivala dugovanja

Rebrača je rekla da je milion dinara donacije firme “Jugorogas“, koja je legao na račun Fonda za kupovinu mamografa, kao i sredstva prikupljena od građana, uplaćena uz uplatnice “Infostana“, nije nameravala da zadrži, već da je u tom trenutku Fond bio u minusu i morao je da namiri određena dugovanja.

- Kada su sredstva legla na račun Fonda, pozvala sam Verana Matića sa B92, takođe uključenog u kupovinu mamografa za Institut za onkologiju, i zamolila ga da sačeka moju uplatu. Veran se sa tim složio i rekao mi je da može da čeka i mesec dana jer je on svoju uplatu izvršio - pravdala se pred sudskim većem Rebrača.

- Želim da kažem da su mamografi već bili u upotrebi i njihovo korišćenje nije zavisilo od uplate tri miliona iz Fonda - dodala je Rebrača.

Sreda 21.09.2011. 09:51
losa gluma. nakrala se drnfulja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online