Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 13.05.2011.
12:55
Vestionline A

Ceca u julu opet na sudu

Suđenje folk pevačici Svetlani Ražnatović zbog optužbi za nasilničko ponašanje zakazano je za 19. jul pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu. Kako će do tada biti pod prismotrom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija s elektronskom narukvicom oko noge, Ražnatovićeva će morati da napusti "kućni zatvor" na koji se nedavno nagodila sa tužilaštvom zbog prisavajanja novca od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" i nezakonito držanje 11 pištolja.

Cecu ove godine stižu zakonske kazne

Ražnatovićeva će se na optuženičkoj klupi pred sudijom Danijelom Koš ovog puta naći sa zetom Predragom Ocokoljićem, dok je pre tri dana na klupi bila sa njegovom suprugom, a svojom rođenom sestrom Lidijom.

Uslovi pod kojima osuđeni mogu da na određeno vreme i udaljenosti napuste "kućni zatvor" definisani su zakonom - a to su slučajevi "preke potrebe", koje ceni sud.

 

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširivana, osim Ražnatovićeve optužnicom su bili obuhvaćeni njena sestra i nekadašnji rukovodioci FK "Obilića" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

 

Sporazumom o priznanju krivice nisu obuhvaćeni Binić i Dimitrijević, tako da se proces protiv njih nastavlja.

Oni su uložili prigovore na optužnicu, o kojima treba da odluči sud.

 

Posle podizanja optužnice, Više tužilastvo je naložilo sporovođenje finansijske istrage protiv Ražnatovićeve i njenih saradnika, kako bi se utvrdilo da li je njena imovina veća od legalno stečenih prihoda, ali je posle zaključenja sporazuma i ta istraga obustavljena.

Viši sud u Beogradu je u ponedeljak Ražnatovićevoj i njenoj sestri potvrdio nagodbu sa tužilaštvom o priznaju krivice zbog zloupotrebe službenog položaja u zamenu za kućni zatvor, koji će najkasnije u roku od mesec dana postati pravosnažan.

Ražnatovićeva će stoga iz kućnog zatvora u Ljutice Bogdana doći na suđenje, ali uz odobrenje Višeg suda da napusti svoj dom.

Za nasilničko ponašanje Ražnatovićevoj i njenom zetu preti kazna do pet godina zatvora.

Prema pisanju beogradskih medija, u pitanju je sukob koji je pre četiri godine izbio između Ražnatovićeve i Ocokoljića sa Aleksandrom Olarevićem, direktorom Mladog proletera, koji je protiv njih i podneo krivičnu prijavu.

Presudom Višeg suda u Beogradu koja će biti izrečena Ražnatovićevoj i njenoj sestri biće oglašene krivim i osuđene na kaznu koju su dogovorile sa tužilaštvom, a to je za Ražnatovićevu godinu dana kućnog zatvora, a za sestru šest meseci, kao i novčanu kaznu koju će solidarno plaćati na tri rate.

Presuda će biti pravosnažna i izvršna po njenom donošenju, pošto na nju niko neće imati pravo žalbe, ali će moći da se izrekne tek po pravosnažnosti rešenja, na koje FK "Obilić" ima pravo da uloži žalbu u roku osam dana od danas pošto je punomoćnik "Obilića" danas primio pisani otpravak tog rešenja.

"Obilić" se na to rešenje najverovatnije neće žaliti, jer se taj klub već odrekao prava na odštetu kao i prava da se pridruži krivičnom gonjenju.

Ukoliko "Obilić" ne uloži žalbu na rešenje, ono će postati pravosnažno 24. maja, posle čega će sudija Slađana Milošević zakazati izricanje presude Ražnatovićevoj i njenoj sestri.

Kako i za izradu - pisanje presude, njeno ekspedovanje iz suda, uručenje strankama kao i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija proteći po nekoliko dana, izvesno je da najpopularnija pevačica Srbije ima još oko mesec dana "slobode", posle čega je čeka kućni zatvor.

Prema sporazumu, Ražnatovićeva je priznala da je kao predsednica FK "Obilić", izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je protivpravno prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara od transfera fudbalera tog kluba u inostrane klubove.

Takođe je potvrdila da je bez dozvole držala 11 pištolja u svojoj kući, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne koju solidarno treba da plati sa sestrom. Kako je četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije "sablja" 2003. godine popularnoj pevačici ostalo je još osam meseci kazne, koju će izdržati u svojoj kući u Ljutice Bogdana.

Lidija Veličković Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera, u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Kaznu od milion i po evra sestre treba da plate i to na tri rate. Prvu ratu od 500.000 evra treba da plate u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude, drugu u istom iznosu u roku od šest meseci, a treći za godinu dana.

Kao garancija da će iznos kazne biti isplaćen biće stavljena hipoteka na njenu kuću u Ljutice Bogdana.

POVEZANE VESTI

Petak 13.05.2011. 13:34
Kako ova zena i majka zivi?Kakvi su bili njeni roditelji kad su je tako vaspitali,nemogu da verujem da samo njoj neko nesto namesta,i da uopste nema mira,strasno!Ovo samo pokazuje kako je sve to sto ima steceno,ili veci deo,nije mi jasno da zena sebi dozvoljava takve stvari!
Petak 13.05.2011. 13:31
Dace bog da je osude bar na tih 5 godina.
Petak 13.05.2011. 14:52
Super porodica: Otac gangster i kriminalac, majka preti ljudima i pronevererava novac, kao i njena sestra, zet siledzija, kuma diler droge......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online