Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 10.05.2011.
13:06
Alo, Blic, Večernje novosti A

Kene kupio stan i "audija" Jeleni Kostov

Pre nego što je u petak uveče priveden na granici Srbije i Bugarske, Radosav Savatijević Kene (51) bio je toliko široke ruke da je svoju nezvaničnu devojku, pevačicu Jelenu Kostov (27), često darivao skupocenim poklonima, među kojima su "audi A3" i stan na Kopaoniku, piše današnji "Alo". Beogradski mediji prenose da je Kene novac zarađen iznajmljivanjem mašina, trošio na luksuzne nekretnine u zemlji i inostranstvu.

Jelena Kostov

"Alo" piše da osim što je dobila automobil "audi A3", zvezda Granda je navodno postala i vlasnik luksuznog apartmana na Kopaoniku.

"Svi koji dobro poznaju Savatijevića pričaju da je on nedavno Grandovoj pevačici Jeleni Kostov, pored četvorotočkaša, kupio i apartman na Kopaoniku", kaže izvor "Aloa" i dodaje: "S obzirom na to da je izuzetno slab na lepe devojke, on je pre nekoliko meseci upravo Kostovljevoj kupio apartman od četrdesetak kvadrata, koji je platio 80.000 evra. Apartman je još u izgradnji, a kada bude gotov, biće luksuzno opremljen LCD televizorom, DVD plejerom, muzičkom linijom, klima-uređajem, internet konekcijom, đakuzijem, kao i savremeno dizajniranim kuhinjama i nameštajem. Inače, ovaj kompleks u kom će Jelena uživati biće bogat raznovrsnim sadržajima za odmor i relaksaciju. Kafe bar, restoran, bazen, fitnes centar, velnes spa centar, bilijar sala, samo su neke od pogodnosti koje će ona moći da koristi", rekao je ovaj dobro obavešteni sagovornik.

Prilikom hapšenja na srpsko-bugarskoj granici u petak veče u automobilu Radosava Savatijevića su bile i Jelena Kostov i Jelena Gerbec.

Jelena Gerbec priznala je da je bila saslušana kao i svi ostali putnici, ali da nikakvog privođenja nije bilo. "Sa dva automobila smo krenuli u Bugarsku na nastup. Ja sam bila u automobilu sa menadžerom, dok je Jeca bila sa tim gospodinom, koga ja ne poznajem. Ovo je bilo drugi put da ga vidim jer je još jednom, pre otprilike tri nedelje, išao sa nama takođe u Bugarsku na nastup. Svi smo morali da damo izjave, da li ga i koliko dugo poznajemo, u kakvim smo odnosima... Posle tih izjava, mi smo nastavili dalje i najnormalnije odradili nastup. Znači, nije bilo nikakvog privođenja već smo samo dali izjave jer smo prosto bili u njegovom društvu i to je sve", rekla je Jelena Gerbec.

Prema njegovim rečima, Savatijević je planirao da od apartmana napravi malo ljubavno gnezdo za njega i njegovu 24 godine mlađu izabranicu.

"Kene je Jeci kupio ovaj apartman kako bi mogla zajedno s njim da uživa kad god bude bila slobodna. Inače, kako se šuška, ona je raskinula višegodišnju vezu upravo zbog Keneta, a upravo se zbog pevačice i on razveo od supruge posle dve decenije braka", završava izvor "Aloa".

Jelena Kostov je novinarima iznervirano rekla da su ove priče o velikodušnosti Savatijevića gluposti.

"Ovo prevazilazi svaku meru. Aman, ljudi, više, ostavite me na miru. Sve što imam, sama sam zaradila. A na Kopaoniku sam bila samo jednom. Gluposti!", rekla je Jelena.

Luksuzne nekretnine i teška mehanizacija
 

U sklopu finansijske istrage protiv Savatijevića policija je već počela da mu oduzima imovinu za koju se sumnja da je nelegalno stečena, uključujući brojne građevinske mašine i desetak automobila. Mehanizacija koja mu je oduzeta iznajmljivana je Rudarskom basenu "Kolubara", dok je jedan deo bio angažovan za radove na putevima koji nikada nisu završeni, a za šta je Savatijević plaćen. Preko firme "Pam-Ek", kako je utvrdila Agencija za budžetsku reviziju Beograda, nezakonito je ugalj iz Kolubare preprodavao "Beogradskim elektranama".

Kenetova luksuzna vila u Vreocima do koje je nemoguće prići

Beogradska štampa piše da je Savatijević zarađeni novac ulagao u nekretnine u zemlji i inostranstvu, automobile, a u Lazarevcu pričaju da je voleo da se razbacuje novcem. U Vreocima je sagradio luksuznu kuću sa bazenom i vinskim podrumom čija se vrednost procenjuje na pet miliona evra. Vila je smeštena u dolini, a brdima i ogradom je sakrivena od pogleda. Ispred dvorišta je postavljena još jedna kapija, a na velikom placu parkirano je nekoliko građevinskih mašina.


"Kene je komšija kao i svaki drugi. Kuća jeste veoma luksuzna i istinaje da ima bazen. Često mu dolaze gosti, ali nikada nismo mogli da ih vidimo jer su uvek u automobilima sa zatamnjenim staklima", rekla je jedna komšinica.


Nedaleko odatle, u Stepojevcu, nalazi se i skladište koje je u njegovom vlasništvu. I tu je u ponedeljak bio parkiran veliki broj građevinskih mašina i nekoliko šlepera. Komšije kažu da je ranije bilo radnika na placu, ali da, otkako je Savatijević uhapšen, tamo niko nije dolazio.

Glodalica ubirala novac na više mesta istovremeno

 

Glodalica za struganje asfalta firme Radosava Savatijevića Keneta fiktivno je bila angažovana na rekonstrukciji autoputeva po celoj Srbiji, čak i u periodu kada je po fakturama u poslu sa Preduzećem za izgradnju puteva Beograd radila na obilaznici oko Požarevca i Smedereva.

"Savatijevićeva glodalica po papirima je radila po celoj Srbiji, čak na nekoliko mesta u isto vreme. Svaki posao, odnosno angažovanje Savatijevićevih preduzeća odobrio je Branko Jocić, bivši direktor JP 'Putevi Srbije'", rekao je za "Blic" izvor upoznat sa istragom.

Kene ima i nezavršeni hotel koji je pre nekoliko godina počeo da se gradi u Lazarevcu. Vlasnik je i luksuzne kuće na Kipru, navodno vredne više od milion i po evra, kao i apartmana u Vrnjačkoj Banji. Suvlasnik je i televizije Spektrum koja je za pravoslavnu Novu godinu 2009. godine prenosila nastup Svetlane Ražnatović u Lazarevcu, za koji se takođe pričalo da ga je organizovao Kene.


Savatijević je kum i blizak prijatelj Dragana Markovića Palme. Zajedno su bili i članovi Arkanove Stranke srpskog jedinstva, čiji je 2002. godine bio poslanik. Kasnije je postao funkcioner Jedinstvene Srbije. Donedavno je bio član Upravnog odbora EPS.

Utorak 10.05.2011. 13:11
koliko je jos ovakvih po Srbiji......ja znam za bivseg ministra Ilica koji je u svom rodnom selu nadomak Cacka cak asfaltirao stazu za ovce....zamislite koja je to drskost.....a ovog doticnog bi sada naterao da svaku rupu polize na tom delu puta koji su fiktivno napravili.....
Utorak 10.05.2011. 16:23
Ne radujem se stvarno nicijoj nesreci, ali ova je prica odlicna lekcija za javnost! Kamo lepe srece da mu sad fino sve to oduzmu! I sve te poklone koje je ona dobila! E, to bi bilo sjajno! Jednim udarcem dve muve..i lopovi i sponzoruse!
Sreda 11.05.2011. 00:42
Verovatno je zasluzila:-)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online