Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.05.2011.
02:54
Večernje novosti A

Ceca čeka potvrdu nagodbe

Viši sud u Beogradu donosi odluku o sporazumu o priznanju krivice koji su sa tužilaštvom sklopile pevačica Svetlana Ražnatović i Lidija Veličković-Ocokoljić. Ministarka pravde Snežana Malović o sporazumu Tužilaštva sa Svetlanom Ražnatović: Bitno je da ovaj postupak dobije najzad sudski epilog.

Ukoliko sud prihvati nagodbu, Cecu čeka osam meseci kućnog pritvora
 

- Ne bih da komentarišem konkretan predmet i da se na taj način upuštam u bilo kakvu ocenu koja može biti shvaćena kao pritisak na sud, ali formalno-pravno gledano, ispunjeni su svi uslovi da ta nagodba bude prihvaćena.


Ovako je ministarka pravde Snežana Malović kratko prokomentarisala za "Novosti" šta očekuje od ročišta na kom će Viši sud u Beogradu razmatrati sporazum o priznanju krivice između folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović, njene sestre Lidije Veličković-Ocokoljić i Višeg tužilaštva u Beogradu, posle čega bi trebalo da odluči da li ga prihvata ili ne.
 

Snežana Malović

- Bitno je da ovaj postupak dobije sudski epilog i da se nikada više ne desi da neki krivični postupak traje tako neprimereno dugo kao ovaj - dodala je Malovićeva.
 

Sestre Ražnatović će, prema sporazumu, platiti milion i po evra državi i izdržavaće kaznu kućnog pritvora, zbog finansijkih malverzacija prilikom prodaje fudbalera Obilića.
 

Svetlana Ražnatović će, ako sud prihvati sporazum, u kućnom pritvoru provesti osam meseci, a Lidija Veličković-Ocokoljić šest meseci.
 

Obe su optužene da su od 14. avgusta 2000. do 21. maja 2003. prodajom deset fudbalera Obilića, kluba, koji je Svetlana Ražnatović nasledila od svog pokojnog muža Željka Ražnatovića Arkana, nezakonito pribavile četiri miliona nemačkih maraka i oko 3,5 miliona dolara.

Nagodba između Svetlane Ražnatović i republičkog tužilaštva postignuta je početkom aprila i podrazumeva priznanje za protivpravno prisvajanje novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i držanje 11 pištolja bez dozvole u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i mlilion i po evra novčane kazne.
 

Lidija Veličković Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagla sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera, u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Ukoliko sudsko veće sudije Slađane Marković tu nagodbu usvoji, Ražnatovićevoj i njenoj sestri neće biti suđeno već će im biti izrečena presuda sa kaznama u skladu s nagodbom sa Tužilaštvom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online