Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.05.2011.
08:10
Alo A

Keku "otkucali" narko-bosovi?

Luka Bojović (36), novi šef zemunskog klana i pljevaljski narko-bos Darko Šarić (41) kriju se u državama Južne Amerike, saznaje beogradski list od izvora bliskih srpskoj policiji.

Dejan Stojanović Keka (drugi levo dole)
 

Za razliku od Dejana Stojanovića Keke (37) i Gorana Nešića Debelog (41), koji su uhapšeni u Brazilu i predstavljeni kao vođe narko-mafije, Šarić i Bojović su ipak na mnogo višoj lestvici organizovanog kriminala.

Imao četiri lažna pasoša

 

Prilikom pretresa Nešićeve vikendice brazilska policija pronašla je četiri pasoša koja je on koristio kako ne bi bio uhvaćen.

 

Dva pasoša su izdata u Srbiji i po jedan u Brazilu i Argentini, gde je Nešićeva grupa takođe poslovala. Kod ostalih uhapšenih pronađena su takođe lažna dokumenta.

- Pošto je Brazil veoma opasna destinacija za skrivanje kriminalaca zbog svoje policije, koja važi za najozbiljniju u tom regionu, Bojović i Šarić se skrivaju u manjim državama poput Bolivije, Paragvaja i Čilea, gde, ako im zagusti, mogu da se sklone i u nekoj džungli. Iako je brazilska policija okarakterisala Nešića kao jakog narko-bosa, Šarić i Bojović su ipak mnogo krupniji igrači od njega i u narko-biznisu zaradili su mnogo više novca - kaže naš izvor iz policije.


Naš sagovornik ističe da je Nešić prodavao drogu Šariću, kao i da je duže vreme radio u podzemlju Južne Amerike zbog čega je njihovoj policiji više poznat od Stojanovića.


- Međutim, Stojanović je mnogo jači i krvoločniji igrač. On je iz Južne Amerike čak kontrolisao svoj klan u Beogradu i prodaju nekih fudbalera - kaže naš izvor. Prema mišljenju srpskih obaveštajaca, uhapšeni Srbi su tek treća liga u narko-biznisu. On navodi da su Bojović i Šarić, kao i Stojanović i Nešić, radili za rusku mafiju koja je glavni snabdevač Evrope kokainom.

Bivši obaveštajac Službe državne bezbednosti Boža Spasić smatra da je Šarić "namestio" Nešića i Keku.


- Neko iz Šarićevog okruženja je dao informacije policiji o ovoj grupi. Spekuliše se da je ova grupa bila rivalska Šarićevoj iako su sarađivali. Poznato je da DEA najčešće dolazi do informacija tako što ne dira nekog od krupnih igrača koji onda za uzvrat otkucava grupe poput ove - kaže Spasić i dodaje da je Nešić verovatno svoju školu učio od Šarića, koga do danas nije uspeo da nadjača.

Prema drugim informacijama, Nešićeva grupa bila je deo Šarićeve i nakon zaplene 990 kilograma kokaina u Urugvaju 2009. godine, pobegla je u Brazil.


- Ipak, ovo je jedna trećerazredna grupa. Ni Keka ni Nešić nisu toliko krupni koliko se misli. Pa oni su i otišli u Južnu Ameriku jer nisu mogli da se za sebe izbore u Evropi - tvrdi Spasić i dodaje da je Nešić, koji je označen kao vođa ove kriminalne grupe, i u beogradskom podzemlju bio marginalac. On ističe da su Nešićeve veze sa Srbijom bile mnogo slabije nego Šarićeve.


Šef brazilske policije Roberto Ivo da Silva Košta, glavni koordinator operacije "Niva", izjavio je da su uhapšeni srpski dileri već duže vreme živeli u Sao Paulu, a da je njihova policija primila obaveštajni podatak iz Srbije da baš Nešić živi u Bauru.

Košta je još najavio da će u nekoliko narednih dana svi uhapšeni Srbi biti izručeni našoj zemlji. Što se tiče brazilske policije, svi uhapšeni u akciji "Niva“ biće optuženi za međunarodno krijumčarenje droge, za šta je zaprećena kazna od pet do 15 godina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online