Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.05.2011.
01:37 >> 16:57h
Blic A

Ciga veći narko bos i od Darka Šarića

Goran Nešić, zvani Ciga (41), koji je u Južnoj Americi kokainom snabdevao Darka Šarića i klan “Amerika”, kao i Dejan Stojanović Keka (37), vođa novobeogradskog klana, najznačajniji su ulov Federalne policije Brazila, koja je poslednjih dana u akciji “Niva” uhapsila 34 krijumčara droge.

Gornji red (sleva): Dejan Stojanović Keka, Aleksandar Sekulić Seka, Alen Memović Mali. Donji red (sleva): Goran Nešić Ciga, Milan Karanović i Aleksandar Nešić Aki 

Tom prilikom zaplenjeno je 620 kilograma kokaina i 864.000 evra.


Brazilska policija, budući da akcija još traje, nije saopštila imena osumnjičenih, a srpskoj policiji za sada je dostavljen spisak desetak uhapšenih, među kojima su osim Nešića i Stojanovića, Milan Karanović (39), Alen Memović (37) i Aleksandar Sekulić (39). Imena ostalih uhapšenih biće poznata po završetku akcije, koju je brazilska policija pokrenula pre dve godine.


- Uhapšeni Nešić je glavni srpski narko bos u poslednjih nekoliko godina u Brazilu, u kojem je živeo pod lažnim identitetom, sa dokumentima na srpsko ime Ilija. On je taj koji je na vezi držao tamošnje narko kartele, kod njih obezbeđivao kokain, kojim je zatim snabdevao sve srpske i crnogorske klanove, koji su drogu dalje krijumčarili u Evropu.

Ciga je bio glavni saradnik Darka Šarića

Bio je glavni saradnik Darka Šarića, iznad njega po rangu, narko-vezama i uticaju. Osim sa Šarićem, Nešić je sarađivao sa vođama ostalih grupa sa naših prostora, posebno sa klanom “Amerika” čiji je vođa Mileta Miljanić na osnovu te veze organizovao krijumčarenje velikih količina kokaina u Evropu, zbog čega je pre nekoliko meseci uhapšen u Italiji - rekao je za “Blic” izvor upoznat sa akcijom u Brazilu, u kojoj su razmenom podataka učestvovali srpska Bezbednosno-informativna agencija, Tužilaštvo za organizovani kriminal i MUP.

Dačić: Nešić distributer narkotika

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je jedan od uhapšenih u Brazilu Goran Nešić važio za glavnog distributera narkotika prema drugim kriminalnim grupama, "a to znači da je radio i za 'Šarićevu grupu' u smislu pribavljanja kokaina".

Ivica Dačić
 

Dačić je rekao i da o hapšenju te grupe nema novih informacija, dodajući da je svima njima brazilska policija odredila jednomesečni pritvor. On je rekao da je akcija "Niva" rezultat međunarodne saradnje koju su pokrenuli još 2008. pripadnici srpske policije, u saradnji sa američkom i britanskom agencijom za borbu protiv narkotika.

Prema rečima ministra, od 2008. bilo je i drugih akcija u okviru borbe protiv šverca kokaina, a u februaru prosle godine zaplenjeno je oko 550 kilograma kokaina za koji se sumnja da je pripadao Nešiću.

On je rekao da ta informacija nije bila objavljena u medijima zbog partnerskih odnosa sa britanskom agencijom za borbu protiv narkotika. "Čekali smo da se akcija završi", objasnio je ministar.

Dačić je dodao da je među uhapšenima u Brazilu verovatno i vođa novobeogradskog klana Dejan Stojanović Keka čiji se indentitet još utvrđuje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online