Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.05.2011.
09:39
Blic A

Zaklao staricu zbog tuče s njenim unukom

Dobrila Bakalović (75) ubijena je pre dva dana oko 17.30 časova u svojoj kući u Ulici prečica u beogradskom prigradskom naselju Ripanj. Nju je sa više uboda nožem ubio sedamnaestogodišnji M. P. koji je posle masakriranja starice pobegao i za njim policija još traga.

Za maloletnim ubicom se još traga

Ubistvu starice prethodila je svađa i tuča M. P. sa Dobrilinim unukom Darkom Lazićem (19), sa kojim je slavio Prvi maj na Avali. Obojica mladića su bila pod dejstvom alkohola, da bi se u jednom trenutku posvađali i potukli. Lazić je, prema priči njegove majke Biljane, pretukao M. P. i zbog toga se mladić odlučio na osvetu.


- Nije mi jasno zbog čega je nju ubio. Ona nikom nije mogla nauditi. Utrčao je u dvorište sa nožem, kamenom razbio prozor i ušao u kuću. Čula sam da je pre toga iz besa razbijao stvari u svojoj kući - uplakano priča Biljana, koja nije prisustvovala monstrouznom ubistvu, ali je vraćajući se s posla našla telo majke u lokvi krvi.


Starica je ležala nepomično na krevetu, okrenuta na bok. Kada je majci podigla glavu, videla je unakaženo lice.

- Taj trenutak će mi zauvek ostati u sećanju. Pokušala je da se odbrani, pa je napadača gađala velikim kućnim satom i šerpom. Ali nije uspela. Verovala sam da je još živa i zato sam vikala iz sveg glasa kako bi me komšije čule - teško izgovara reči Biljana.
 

Najteža kazna do 10 godina zatvora

Prema krivičnom zakonu za maloletnike, najteža moguća kazna za svakog maloletnog ubicu iznosi 10 godina maloletničkog zatvora u Kazneno-popravnom zavodu u Valjevu. Takođe, ukoliko sud odluči, maloletni ubica može ležati od šest meseci do četiri godine u Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu.

Ona dodaje da je njen sin priveden posle tuče s Milutinom jer je pored toga napao i policajca koji je došao da interveniše posle prijave.

- Znam da moj sin nije neka cvećka, ali sam sigurna da ovako nešto ne bi mogao da uradi. Pa spavao je sa Dobrilom u istom delu kuće. Često joj je i novac tražio, a ona bi mu uvek dala za cigarete - objašnjava majka ubijene starice.

Kuća porodice Lazić u Ripnju juče je bila okovana tišinom. Komšije odmahuju glavom, izbegavajući da pričaju o ubistvu. Samo jedan od njih, kroz zube, kaže da je unuk ubijene starice u kraju poznat kao neko ko zna da popije i da se potuče.

- Darko je nezgodan mladić i znao je ranije da pravi slične scene. Čuo sam da nigde ne radi, ali i pored toga živeli su mirno i bili zadovoljni onim što imaju. Mladić koji je ubio Dobrilu živi kao podstanar sa roditeljima nekoliko ulica odavde. Kažu da je dobar, ali vidite kako se sve završilo - priča jedan od komšija.

Policija je posle uviđaja zapečatila ulazna vrata sobe u kojoj je Dobrila ubijena i zabranila ulazak u prostoriju, a za M.P. je raspisana poternica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online