Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 30.04.2011.
07:18
Vesti A

Srpski policajac pljačkao zlato

Policajac iz Srbije i još dvojica naših zemljaka osuđeni su u Geteborgu na po osam meseci zatvora, a posle izdržane kazne biće proterani iz Švedske na pet godina.

Oni su pokušali da opljačkaju zlataru, a policajac se branio da je to upao u mafijaške kandže u Beogradu i i da je morao da otplati dug tako što je pristao da pljačka zlatare po Švedskoj.

Upozoreni: Juveliri znali za napad

Policajac je s dvojicom kompanjona ušao u zlataru u centru Geteborga 21. februara ove godine. Kao što smo tada pisali, bilo je planirano da zatraži od prodavca da mu otvori vitrinu da bi bolje pogledao nakit i onda ga odgurne.

Tada bi ostali razbojnici pokupili dragocenosti i pobegli.
Ali u zlatari su ih dočekali spremni, čak su angažovali čuvara posebno za tu priliku. Pljačka je propala i trojica srpskih državljana su uhvaćeni.

Naime, neko je nekoliko dana ranije na izlogu zlatare autolakom napisao na švedskom "pljačka u ponedeljak" i zbog toga je bezbednost pojačana. Sigurnosne kamere uredno su zabeležile razbojnika amatera i snimile ga kako s kačketom i rukavicama šeta po zlatari.

Kada su dvojica njegovih ortaka ušli u zlataru videli su čuvara i shvatili da je plan otkrive, Odmah su se dali u bekstvo, a za njima je pojurio i policajac. Međutim, brzo su identifikovani i agenti švedske policije su ih uhapsili nedaleko od juvelirnice. Tom prilikom zaplenili su sekiru, plastični pištolj, sprej sa suzavcem, periku i lažnu bradu.

Uslikan: Osuđeni policajac sa kompanjonom


Tokom suđenja u Geteborgu razbojnici su priznali da su bili u juvelirnici, ali su tvrdili da su svojom voljom odustali od pljačke, a ne zato što su shvatili da su otkriveni. Međutim, sud im nije poverovao i u presudi je navedeno da su se povukli zato što je juvelir bio sumnjičav i nije hteo da otvori staklenu vitrinu, a pored njega su tu bili čuvar i druge mušterije.


Još tokom istrage srpski policajac se branio da je bio prisiljen na razbojništvo. On je ispričao da se sudario s mercedesom 600 SL u Beogradu i da nije mogao plati odštetu od 3.000 evra. Stoga mu je zaprećeno i ponuđeno mu da odradi nekoliko pljački u Švedskoj.

Nameštaljka


Tokom istrage utvrđeno je da je srpski policajac u Kopenhagenu sačekao ostale razbojnike koje je poslala mafija. Onda su autobusom otputovali do Geteborga, gde je trebalo da opljačkaju najmanje dve zlatare.


- Plen od pljačke trebalo je da preuzmu kuriri naručioca i to na mest gde su me uhapsili, priznao je srpski policajac.


Švedski državni tužilac Tomas Eliason kaže da nema razloga da posumnja u tu priču.


- Stekao sam utisak da su Srbi došli u Švedsku da obave zadatak i da su radili po tuđim naredbama. Očito je reč o organizovanom kriminalu, zaključio je Eliason. 

Subota 30.04.2011. 08:52
Ovde se ne radi o politickim nesuglasicama vec o moralnoj formi osobe koja se usudila bez stida i srama da koristi beli Sengen da bi pljackala po svetu. Dakle, ako nam takvi Srbi i "patriote" prave reputaciju u svetu, onda smo daleko otisli. A EU ce da nas primi kada se to sve bude promenilo, a to znaci nikada. SRAMOTA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online