Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.04.2011.
14:14
J. Arsenović - Vesti A

Ljubodrag preti da će se spaliti

Bivši radnik rudnika magnezita i odnedavno penzioner s primanjem od 17.800 dinara (170 evra) Ljubodrag Tadić jedan je od dvojice Čačana kojima će po odluci Višeg suda biti zapljenjen stan da bi se namirio dug prema Gradskoj toplani!

Očajan zbog sudske odluke: Ljubodrag Tadić

- Upravo sam primio rešenje suda u kojem nema nikakve pravne pouke. Moj sin je ranije išao u JKP za neki dogovor, ali mu je direktor poručio da ga ne interesuje, pa i da ima u džepu 100.000 dinara. Pokušaćemo da se obratimo zaštitniku građana i ministru pravde, ali ja sam očajan i ne vidim pomoć ni razumevanje ni od koga - stegnutog grla priča Ljubodrag Tadić, spreman da se zbog ove nepravde spali na gradskom trgu.

Odluka suda da se zbog dugova prema toplani koji su s ogromnom kamatom došli do cifre od preko 650.000 dinara presedan je u srpskoj svakodnevici.

Ni plenidbe, ni rešenja

 

U Gradskoj toplani kažu da prethodnih godina nisu uspeli da naplate dugovanja ni plenidbom pokretnih stvari, ni blokadom zarade, pa su od suda zatražili da se dugovanja namire prodajom nepokretnosti najvećih dužnika.

 

Ljubodrag Tadić, međutim, tvrdi za "Vesti" da njemu prethodnih godina nije stiglo nijedno sudsko rešenje, niti da je neko pokušavao da mu zapleni pokretne stvari, dok administrativnu zabranu na platu nisu mogli ni da stave jer on nikakva primanja doskoro nije ni imao.


Ljubodrag Tadić je 1999. dobio otkaz u rudniku koji pripada Magnohromu, ali je 2005. sud potvrdio da firma mora da ga vrati na posao. Tri godine kasnije, presuda da Magnohrom mora da mu isplati sve zaostale plate postala je izvršna, ali do danas ona nije ispoštovana.


- Račune za grejanje nisam plaćao od 2000. nakon što sam ostao bez posla, nisam imao od čega. Meni Magnohrom koji je izšao iz stečaja i počeo ponovo da radi duguje

tri puta više nego što ja dugujem toplani, a ja ovim putem ovlašćujem sud da taj novac direktno uplati na račun toplane. Zašto taj sud nije učinio ništa da se presuda u moju korist primeni, ali je zato doneo odluku da mi oduzmu stan, a moju unučad izbace na ulicu? - pita se očajni šezdesetogodišnji Čačanin.


U stanu od 56 kvadrata Ljubodrag živi sa sinom, snajom i dvoje unučadi. Sin ne radi, a da on od Nove godine nije postao penzioner u ovu porodicu redovne prihode od oko 200 evra samo bi donosila snaja kao prodavačica u butiku.

Direktor JKP Čačak Petar Domanović, međutim, uporno tvrdi da se toplana usmerile na dužnike koji zasigurno mogu da plate dugovanja, ali da to ne žele, a kako nam kaže Ljubodrag, širi i "neistine da njegov sin ima lokal, a da se on vozi mercedesom".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online