Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 05.04.2011.
09:38
Press A

Umislio da je novi Dušan Spasojević

Uroš Petrović, vođa grupe osumnjičene za spektakularnu pljačku transporta novca u Beogradu, za sebe je govorio da je kralj Zemuna i da će stvoriti novi zemunski klan.

Uroš Petrović

Uroš Petrović (29), vođa kriminalne grupe koja je u dva navrata opljačkala obezbeđenje "Sekuritas" i odnela oko milion evra, prerušen se krije u Beogradu, piše "Pres". On je jedan od trojice pljačkaša koji su u bekstvu, a kako je objavio beogradski list, Petrović je bio neprikosnoveni vođa bande, koji je za sebe govorio da je novi Dušan Spasojević!


Uroš Petrović je u bekstvu od kada je prošle nedelje u spektakularnoj akciji policije u Surčinu, Jakovu i Batajnici uhapšeno 17 osoba (od kojih je 8 zadržano). Prema saznanjima "Presa" on je za dlaku izbegao hapšenje i od se tada krije u Beogradu, jer nije uspeo da izađe iz prestonice. Petrović se po Beogradu kreće prerušen i često menja mesto skrivanja.


"Saznali smo da nosi crnu periku i da je pustio brkove. Često menja štekove, pa ga je teško otkriti, ali idemo u dobrom pravcu. On je definitivno bio vođa bande, organizator kriminalne grupe i mozak svih operacija", kaže izvor "Presa" blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, Petrović kod sebe najverovatnije drži najveći deo plena iz pljačke od 10. marta.


"Kako smo saznali, njegova naređenja bespogovorno su se slušala. Petrović je za sebe govorio da je novi Dušan Spasojević, da je kralj Zemuna i da je njegova banda novi zemunski klan. U svakoj prilici se poredio sa pokojnim vođom zemunskog klana Dušanom Spasojevićem, i izgleda da je imao ambiciju da napravi organizaciju sličnu ovoj", kaže izvor.


Policija je do sada pretresla kuće pohapšenih pljačkaša, u potrazi za novcem, ali ništa nije nađeno.

Hapšenje osumnjičenih za pljačku

"Osim para koje su kod Petrovića, ostali novac je verovatno skriven po štekovima, koje za sad još nismo otkrili. Neki od članova bande su kupovali stanove ukradenim parama, poput Petrovića, koji je opljačkanim novcem iz ranijih pljački potpuno opremio svoju kuću u ulici Despota Đurđa 16 na Gardošu. Osim njega, isto je uradio i Miloš Marković, koji je izgradio i opremio kuću u zemunskom naselju Pregrevica. Proveravamo da li je još stanova kupovano na druga imena, ali to će biti mukotrpan posao", kaže sagovornik blizak istrazi.

U nastavku akcije policija je juče ujutru uhapsila Milana Mrvića, koji se sumnjiči da je učestvovao u pljački od 18. januara prošle godine. Mrvić je najpre uhapšen u opsežnoj policijskoj akciji prošle nedelje, ali je ubrzo potom pušten, da bi ga policija juče ponovo privela.

"Prvo smo ga pustili, jer nismo imali dokaza, ali čim smo naišli na nove tragove uhapsili smo ga. Mrvić je, inače, kum uhapšenog Novice Eleka, kome je već određen pritvor", rekao je izvor "Presa".

Podsetimo, u velikoj akciji policije uhapšeni su Ivan Jurak (35), Bogdan Restović (22), Miloš Marković (33), Novica Elek (30), Petar Obradović (31), Boris Polić (28), Nenad Grčić (32) i Senad Denaj (33), svi iz Beograda. Hapšenje su izbegli Uroš Petrović, Nenad Kurilo (25) i Aleksandar Bulajić (33).


Oni se terete da su od radnika obezbeđenja "Sekuritas servisiz" ukrali, u dva navrata, ukupno 106 miliona dinara. Oni su 10. marta ove godine u Ustaničkoj ulici automobilom na kojem je bila upaljena rotacija preprečili put vozilima "Sekuritas servisiz", dok su drugim vozilom blokirali saobraćaj, a potom uz pretnju automatskim oružjem oduzeli novac. Posle toga su se udaljili u pravcu železničke stanice Prokop, gde su oba automobila zapalili, a potom pobegli.

Ista ova grupa sumnjiči se da je u januaru 2010. od istog obezbeđenja otela 23 miliona dinara. Tada su presreli transportno vozilo i uz pretnju oružjem uzeli pet vreća sa novcem, a vozilo korišćeno u pljački zapalili i pobegli.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.04.2011. 09:45
Boga mi, tesko ce biti sa ovim Petrovicem, nikad ne znas gde gleda.
Utorak 05.04.2011. 10:08
Možda Uroš ovu plavo žutu majicu nosi još od paljevine skupštine 5 oktobra 2000 pa ga zato nisu do sada našli. Zna se ko je bio udarna pesnica u prevratu, a godište taman odgovara.
Utorak 05.04.2011. 20:21
interesantno je da su mnogi razbojnici zrikavi mnogi od njih su vec pre vremena obelezeni
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online