Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 29.03.2011.
17:16
Beta A

Dačić: Kako sam ja mogao da štitim Cecu?

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će o optužbama protiv nekadašnje predsednice Fudbalskog kulba "Obilić" i poznate pevačice Svetlane Ražnatović odlučiti sud i odbacio spekulacije da je on odugovlačio proces podizanja optužnice protiv nje.

Ivica Dačić ističe da su on i Ceca prijatelji od "malih nogu", ali da to ne znači da državni organi ne treba da rade svoj posao
 

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da nije informisan o navodima optužnice koja je u ponedeljak podignuta protiv Svetlane Ražnatović i da je to "stvar kojom će se baviti sudovi".


Na pitanje o spekulacijama da je zbog njegovog prijateljstva sa Ražnatovićevom osam godina trajalo podizanje optužnice, Dačić je odgovorio da njegovo prijateljstvo sa bilo kim ne znači da državni organi ne treba da rade svoj posao, a da će sud na kraju odlučiti ko je u pravu.


"Kako sam ja mogao da je štitim kada je ona uhapšena 2003. godine. Ona u vreme mog ministrovanja nije bila u pritvoru niti je bila predmet policije", rekao je Dačić.


Dačić je naveo da to ne treba vezivati za činjenicu da su on i Svetlana Ražnatović prijatelji "od malih nogu" i da podizanje optužnice ne treba da znači da više ne treba da budu prijatelji.


Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić izjavio je danas da su u toj instituciji svesni da je osam godina dug period za podizanje optužnice protiv , ali da je taj period bio neophodan za prikupljanje sudski kredibilnih dokaza.


Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Svetlane Ražnatović zbog nezakonite prodaje deset fudbalera FK "Obilić" od avgusta 2000. do maja 2003. i zbog nezakonitog posedovanja 11 pištolja.


Optužnica je podignuta i protiv njene sestre Lidije Veličković Ocokoljić, koja je radila kao sekretarica u tom klubu i protiv bivših rukovodioca "Obilića" Dragiše Binića i Jovana Dimitrijevića. Svi se terete za zloupotrebu službenog položaja.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.03.2011. 17:37
Gotovo je čim je Tadić izjavio da posle izbora neće imati posla sa sitnim ucenjivačima. Sada Krkobabić i PUPS idu u ZES, a Ivica i Palma idu definitvino u AUT. Jedino im ostaje da sa JUL Vulin idu u koaliciju sa SNS da politički prežive i sačuvaju se od postupka protiv korupcije. Mrka kapa Ivice, prođe 3 godine očas posla, osta voćka neubrana, uništio si SPS.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online