Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 28.03.2011.
11:54
Alo A

Švajcarska: Srbi pretukli komšiju zbog pocrkalih krava

Švajcarska policija uhapsila je Zorana J. (30), Dušana T. (41) i Dragog K. (42), koji su pesnicama i metalnom šipkom brutalno pretukli farmera Jakova G. (34) u njegovoj štali u gradiću Rehetobel.

Švajcarski farmer osvetnik unajmio Srbe za prljav posao

Trojicu Srba unajmio je farmerov komšija Hansueli Z. (55), koji im je platio 17.500 franaka da prebiju Jakova, za kog je bio ubeđen da mu truje krave. Hansueli je imao razrađen plan, tako da su unajmljeni batinaši nedelju dana pre planiranog napada dolazili kod njega kući, odakle im je kroz teleskop precizno pokazao ko je ko od članova porodice.

Takođe, Hansueli im je savetovao da dvojica naprave sačekušu u štali, a da jedan od njih u to vreme izvede lažnu provalu u kuću kako bi se Jakovova žena i deca uznemirila. Hansueli, koji je sa susedima u sukobu skoro dve decenije, odlučio je i da batine ne dobije stariji farmer Džejms G. već njegov sin Jakov, koji mu se navodno "noću ušunjava u štalu, ubrizgava otrov u krave, koje se zatim razboljevaju i crkavaju".


Prema dogovoru, maskirani napadači su sačekali farmera u štali, u kojoj ga je Zoran J, inače kik-bokser, tukao pesnicama, a Dušan T. šipkom koja mu se našla pri ruci. Dragi K. je za to vreme čuvao stražu. Nesrećni čovek je ostao nepomično da leži na podu, a u bolnicu je prevezen sa potresom mozga, prelomom rebara, slomljenom desnom rukom, napuklim okom, slomljenim nosem i podlivima po celom telu.

U trenutku kada su uhapšeni, dobijenih 17.500 franaka već su potrošili. Dragi K, kod kog je nađena i droga, od svog dela platio je dugove kazinu. Sva trojica Srba priznala su krivicu.


Na suđenju u Herisauu, Dragi, koji je optužen kao saučesnik, rekao je da ne zna šta se u štali događalo, ali da je čuo krike koji su trajali svega 20 sekundi. Goran i Dušan, koji se terete za nanošenje teških telesnih povreda, izjavili su da im je žao i da se kaju zbog njihovog glupog postupka. Tužilaštvo je tražilo tri godine zatvora za Dušana, dve i po za Zorana i 18 meseci uslovne kazne za Dragija, dok je odbrana tražila 19 meseci za Dušana, 18 za Zorana i osam za Dragija. Presuda trojici Srba očekuje se sledeće nedelje.

Ne prima izvinjenje


Osim što su se izjasnili krivim, Zoran i Dušan su se švajcarskom farmeru Jakovu izvinili, napominjući: "Da smo hteli zaista da ga ubijemo, uzeli bismo nož. Ne treba Jakov da strahuje od nas, neka se pazi Hansuelija noću", rekao je Dušan.
Unakaženi Jakov suvo je rekao: "Ne mogu prihvatiti vaše izvinjenje, ali stoji da je za mene glavni krivac Hansueli".
Postupak protiv Hansuelija Z. je izdvojen i njemu će suđenje početi na jesen.

Ponedeljak 28.03.2011. 14:41
А о Хансуелију З. ни речи...
Ponedeljak 28.03.2011. 13:37
Evo ovde su i slike ovih kriminalaca: http://www.blick.ch/news/schweiz/ostschweiz/ja-wir-haben-den-bauern-ueberfallen-169297
Utorak 29.03.2011. 01:02
Znači,nema više one "komšija,reci dragička! Crkla mi krava!"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online