Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 25.03.2011.
12:28
Beta A

Ljimaj: Hoće da me eliminišu

Poslanik Skupštine Kosova i potpredsednik Demokratske partije Fatmir Ljimaj je ocenio da je sve što se u poslednje vreme događa oko njegovog imena sračunato na njegovu političku eliminaciju.

Fatmir Ljimaj: Optužba za ratni zločin je način da me politički eliminišu
 

Gostujući u emisiji Rubikon KTV, Ljimaj je rekao da nije imao ni jednu informaciju o nalozima za hapšenje njegovih saboraca niti njega lično.

Protiv Ljimaja je tokom prošle nedelje podnet zahtev za hapšenje zbog sumnje da je izvršio ratni zločin nad Srbima 1998. godine u selu Klečka u opštini Mališevo. Haški tribunal je ranije oslobodio Ljimaja optužbe za ratne zločine u selu Lapušnik u opštini Glogovac.

Euleks je ranije saopštio da je u okviru istrage ratnih zločina u jednom centru za pritvor 16. marta uhapšeno 10 osoba, a još jedna u inostranstvu.

Tači: OVK nije počinila zločine

 

Kosovski premijer Hašim Tači je, povodom Euleksovog naloga za hapšenje poslanika Fatmira Ljimaja, osumnjičenog za ratne zločine, izjavio da Oslobodilačka vojska Kosova (OVK) nije odgovorna za ratne zločine i zatražio poštovanje Ustava Kosova, piše danas prištinska štampa.


Tači je rekao da je OVK vodila "pravedan i čist rat za slobodu i nezavisnost, poštujući sve standarde međunarodnih konvencija".


"Svi poslanici, u ovom slučaju Ljimaj, imaju imunitet. To je naša i Euleksova ocena i Ustav i zakone Kosova treba poštovati", izjavio je Tači.

"Kada sam čuo za hapšenja, ja sam obišao porodice nekih od uhapšenih saboraca, dok sam oko 16 sati čuo da je stigla informacija jednog od zvaničnika Euleksa koji mi je, dok smo pili kafu, rekao da postoji nalog za moje hapšenje", rekao je Ljimaj.

Govoreći o reakcijama institucija Kosova na poslednja hapšenja i zahtev za njegovo hapšenje, Ljimaj je rekao da su ministri pravde i unutrašnjih poslova, Hajredin Kuči i Bajram Redžepi, trebali da preuzmu odgovornost kao državnici jedne nezavisne države. Prema njegovim rečima, ministar Redžepi, koji je tokom akcije hapšenja rekao da nije imao nikakve informacije o operaciji, je trebalo da pokaže da "nije lutka" i da jasno kaže Euleksu da se bez njegove saglasnosti i informisanja ništa nije moglo preduzeti.

Optužio je kolege iz partije za "servilnost" jer, kako je rekao, mnogi su posle svega trebali da napuste fotelje u kojima sede. On je dodao da je odlučeno da ga politički eliminišu i odstrane iz politike, tako što će ga osuditi na dve ili tri godine, zbog toga
što nije prihvatio da ga međunarodni zvaničnici ucenjuju.

"Ja verujem u pravdu i verujem da će pravda vrlo brzo izaći na videlo", kazao je Ljimaj.

POVEZANE VESTI

Petak 25.03.2011. 15:58
Ha , ha uz kaficu mu je saopsteno da ce biti hapsen !!! A sta ono Taci rece " ucke su vodile pravedan i cist rat ..." . Pravednijeg rata u istoriji covecanstva nije bilo , da Bog sacuva !!! Odprilike 200 godina klanja , silovanja ,otimanja sve do prodaje organa!!!
Subota 26.03.2011. 16:30
ja prvi.
Petak 25.03.2011. 21:18
Ovde jos uvek nije jasno dali je ovo samo zamajavanje i odugovlacenje i odvlacenje od istrage o prodaji organa (ako se uzme u obzir da im je za bombardovanje libije trebalo samo par nedelja a ova istraga nema ni naznaka pocetka) ili se stvarno jako uskomesalo kod radioaktivnih i da oni pokusavaju da se osamostale.Nego u svakom slucaju uskoro cemo sazasnati i u svakom slucaju bice lose po njih (radioaktivne).
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online