Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 22.03.2011.
18:31
Beta A

Ponovo se sudi Marku Miloševiću

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Osnovnog suda u Požarevcu o obustavljanju krivičnog postupka protiv Marka Miloševića i petorice njegovih saradnika, za nanošenje teških povreda članu nekadašnjeg Otpora.

Mira Marković i Marko Milošević
 

Apelacioni sud je, postupajući po žalbi člana nekadašnjeg Otpora Nebojše Sokolovića, vratio predmet Osnovnom sudu u Požarevcu na ponovno razmatranje, utvrdivši da su rešenjem prvostepenog suda učinjene povrede krivičnog postupka i krivičnog zakona.

Osnovni sud u Pozarevcu, kako je obrazloženo u Apelacionom sudu, nije mogao da odlučuje van glavnog pretresa o činjenicama koje su važne za odluku. Ponovljeni postupak počinje 6. aprila.

Sokolović je Marka Miloševića i njegove saradnike tužio za nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život. Veće sudije Gordane Vidojković je rešenje o obustavi postupka donelo na osnovu krivičnog dela nanošenje teških telesnih povreda u saizvršilaštvu koje zastareva nakon 10 godina. To veće je 2008. godine oslobodilo petoricu Miloševićevih saradnika optužbi za teške telesne povrede, a tužba protiv Miloševića je odbijena.

Naredne godine Okružni sud je ukinuo rešenje, a tadašnji Opštinski sud, pre ponovnog odlučivanja, obustavio je postupak po tužbi jednog člana Otpora Radojka Lukovića, koji je u međuvremenu preminuo.

I to rešenje ukinuo je Okružni sud, ali je veće sudije Vidojković ponovo donelo istu odluku. Posle ponavljanja žalbe Apelacioni sud je tri dana pre nastupanja apsolutne zastarelosti potvrdio rešenje prvostepenog suda, da bi nakon toga Osnovni sud obustavio postupak i u odnosu na oštećenog Sokolovića.

Postupak se vodi od 2001.godine, a tužilaštvo je dva puta odbilo da preuzme gonjenje.

Otporaši su fizički napadnuti u centru Požarevca 2. maja 2000. godine, a Radojko Luković i Nebojša Sokolović tada su zadobili teške povrede opasne po život. Osim Marka Miloševića, Sokolović je tužio njegove saradnike Zorana Ivanovića Roleksa, Bojana Tadića, Milana Bajića i braću Milana i Sašu Lazića.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.03.2011. 18:42
Boze dragi, pa dokle ce vise progoniti ovo dvoje ljudi. Sto im vec jednom ne presude, da znaju na cemu su.
Utorak 22.03.2011. 18:55
Sve dok ne vrate Srbiji oteto i pokradeno. More teba to ........
Utorak 22.03.2011. 19:14
Tata sklonio samo milijardicu?? A mama ?? A ovaj tatin djilkos ??? Treba to more ....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online