Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 11.03.2011.
11:38
Press A

Ilić: Nisam znao šta se radilo u Putevima

Velimir Ilić, lider Nove Srbije, rekao je da je bio iznenađen kada mu je policija predočila kakve je nezakonitosti našla bivšem direktoru "Puteva Srbije" Branku Jociću. Za jučerašnje saslušanje u policiji Ilić kaže da je bilo korektno.

Ovde potpis

Lider Nove Srbije Velimir Ilić saslušan je juče u beogradskoj policiji, po nalogu specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal u okviru istrage protiv njegovog stranačkog kolege Branka Jocića. Ilić je saslušan u svojstvu građanina u Odeljenju za privredni kriminal, ali je interesantno da ga nije saslušavala beogradska policija, već inspektori iz Šapca, i to u prisustvu tužioca.

 
Saslušanje je trajalo oko sat vremena, a Ilić se odazvao na poziv. Predočene su mu sve okolnosti koje se tiču Jocića, ugovor sa privatnim preduzećem "Rotijer", kao i činjenica da je Jocić uzeo stan za majku u Loznici kao mito za protivuslugu. Ilić je rekao da on jeste tada bio ministar u čijoj nadležnosti su bili i putevi, ali da ne zna ništa o onome za šta se Jocić tereti. Odbacio je bilo kakvu ličnu umešanost ili odgovornost ministarstva - navode u policiji.


Velimir Ilić je za "Pres" odmah posle saslušanja rekao da je u policiji bio na korektnom razgovoru, da su prošli zajedno kroz šta se Jocić tereti, ali da je potpisao zapisnik i "obećanje" da ne sme da priča o razgovoru.


"Bio je to korektan razgovor. Verujte mi da sam bio iznenađen stvarima i podacima koje su mi inspektori predočili. Ja nisam znao da se to tada tako radilo, verujte mi. Nisam znao za to, niti imam bilo kakve veze sa tim ugovorima, poslovima", rekao je Ilić.

Na pitanje da li je znao da je Jocić uzeo stan za majku kao mito odgovorio je: "Ma kakvi, nemam pojma". Kaže da su policajci bili vrlo korektni: "Sve je u redu, porazgovarali smo, potpisali zapisnik. Dobro sam. Odoh da se odmorim, vidimo se u Skupštini", poručio je Ilić.


U policiji potvrđuju da je Ilić takođe bio korektan. U sedište Policijske uprave Beograd došao je bez advokata, ali sa policijskom obezbeđenjem koje mu je dodeljeno pošto je napadnut pre više od godinu dana u centru grada.


"Nije bilo psovki, niti bilo čega neobičnog. Najobičniji razgovor koji će nam pomoći da bolje sagledamo činjenice i krivicu Jocića", zaključuju u policiji.

Potpredsednici NS Dubravka Filipovski i Dragan Jovanović kratko su poručili da je sve u redu i da je njihov lider išao kao i svaki drugi građanin u policiju. Posle saslušanja Ilić je otišao u stan ćerke Dijane gde više od sat vremena nikome nije odgovarao na pozive.


Barnako Jocić uhapšen je u sredu zbog sumnje za davanje i primanje mita, zloupotrebu službenog položaja i pranje novca. Zajedno s Jocićem privedeni su vlasnik privatnog preduzeća "Rotijer" Dragan Pavlović i bivši direktor JP "Put Loznica" i Jocićev savetnik u "Putevima" Predrag Todosić, nevenčana supruga Marija Božić iz Paraćina i majka Radmila, koja je naknadno puštena.

Oni se sumnjiče da su prilikom ugovaranja radova na sanaciji klizišta na području opština Krupanj i Loznica zloupotrebili sredstva dobijena od Evropske banke, neosnovano isplaćujući iznos od oko 43 miliona dinara privatnom preduzeću "Rotijer", za radove koje ono nije obavilo na sanaciji klizišta. Na ime toga je firma "Rotijer" poklonila Jociću, odnosno njegovoj majci, stan u Loznici od 63 kvadrata u vrednosti od oko 2,5 miliona dinara. 

Petak 11.03.2011. 11:46
verujem ti. DAVNO JE TO BILO
Petak 11.03.2011. 14:36
bio je NE OBAVEŠTEN
Petak 11.03.2011. 16:17
Morao je da odnese tetki lek....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online