Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 10.03.2011.
15:07
Beta A

Krivična tužba protiv Nataše Kandić

Tužilaštvo za ratne zločine najavilo je danas da će zamenik tužioca za ratne zločine Dragoljub Stanković podneti krivičnu tužbu protiv direktorke Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić zbog navoda da je "tužilaštvo uzelo novac" za oslobađanje osumnjičenog za ratni zločin.

Nataša Kandić bez dokaza optužila  Tužilaštvo da za novac puštaju osumnjičene

U saopštenju se navodi da će Stanković podneti tužbu protiv Nataše Kandić zbog krivičnog dela klevete (čl. 171 Krivičnog zakonika Republike Srbije), zbog navoda da "tužilaštvo uzima novac" iznetih u današnjoj emisiji "Kažiprst" B92.

Stanković, kako se navodi, nije imenom i prezimenom prozvan u emisiji, ali se izričito pominje u izveštaju Fonda "Saradnja državnih organa Republike Srbije i Fonda za humanitarno pravo", dostavljenom tužiocu za ratne zločine 11. novembra 2010. Zato se odlučio na ovaj korak, piše u saopštenju.

Tužilaštvo je ocenilo da "ovakvi neargumentovani i zlonamerni istupi predsednice Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić degradiraju i nanose štetu Tužilaštvu za ratne zločine i zameniku tužioca Stankoviću lično".

Stanković je postupao i postupa u najkompleksnijim predmetima ratnih zločina kao što su "Braća Bitići", "Ćuška", "Suva Reka", "Orahovačka grupa", "Anton Lekaj", "Trgovina organima", navodi se u saopštenju i dodaje da mu je u nekoliko navrata, zbog postupanja u tim predmetima, bila ugrožena bezbednost.

"Eventualnu naknadu štete koju će u ovom postupku tražiti, Dragoljub Stanković uplatiće na račun Uduženja porodica ubijenih, nestalih i kidnapovanih sa Kosova Metohije", navelo je Tužilaštvo.

Direktorka FHP-a Nataša Kandić je u emisiji B92 rekla da Fond ima informaciju da je za oslobađanje iz pritvora jednog osumnjičenog u Tužilaštvu za ratne zločine uzet novac. Ona nije precizirala ko je, kada i u kom slučaju uzeo novac, niti ko je osoba koja je oslobođena. Navela je i da ne postoje dokazi, ali da je od nekoliko izvora stigla takva informacija.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.03.2011. 15:15
Nadira Kandici iliti( Natasa Kandic)PROVERENI SRBOMRZAC.Tuzilastvo za RATNE ZLOCINE Srbije (imaju uspeha samo u OSUDI SRBA) nezna se koje je ZLO VECE.Ista g***a.
Četvrtak 10.03.2011. 15:55
Ovu bih najradije videla na nekoj banderi !!!
Četvrtak 10.03.2011. 16:30
Nju je trebalo davno uhapsiti i osuditi,svasta cu ovde procitati ona je direktorka humanitarnog fonda,i zato je treba uhapsiti jer zloupotrebljava tu rec HUMANITARNI,ovakva spodoba nikad nemoze biti humana!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online