Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 10.03.2011.
16:57
NIN A

"Postoje dokazi za političku pozadinu Đinđićevog ubistva"

Da me neko zaposli u Tužilaštvu, trebalo bi mi tri meseca da rešim političku pozadinu ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, izjavio je u intervjuu za NIN advokat Srđa Popović.

Moguće rešiti političku pozadinu ubistva Đinđića: Srđa Popović

"Sve je tu. Tvrdim vam da postoje dokazi, samo sud treba da ih izvede", rekao je Popović i istakao da ne postoji politička volja da se sasluša 10 osoba, među kojima je i lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica. 

Setite se pisma

 

Upitan da li je neko direktno naredio ubistvo Đinđića, kada se govori o političkoj pozadini, Popović je rekao da se takve odluke ne donose baš tako.

"Mislim da je ideja o ubistvu mogla poteći i od samog (Milorada Ulemeka) Legije. Setite se pisma koje je napisao tri meseca pre atentata, gde otvoreno preti i Đinđića naziva izdajnikom", rekao je Popović.

Popović je podneo krivičnu prijavu u novembru prošle godine protiv lica za koje se sumnja da su umešani u pobunu Jedinice za specijalne operacije (JSO) i istakao da ga je "prijatno iznenadilo" da su se odmah javili ljudi iz državnih organa, koji su rekli da će Tužilaštvo ispitati sve navode iz prijave. 

"Dva meseca kasnije, specijalni tužilac kaže - mi smo pri kraju. Pa, čekajte, kako ste to sad zbrzali, kako ste uspeli da izvedete sve te dokaze, da saslušate 40 svedoka, od kojih, znam, da niste saslušali nijednog", naglasio je on i upozorio da ovo znači da će se ovaj slučaj zatvoriti zaključkom da nema dokaza.

Oslobodiće se tog tereta, dodao je Popović.

On je istakao da je i danas tajna podatak da su Aco Tomić i Nebojša Pavković, u vreme pobune JSO, išli u Rusiju.

"Ne mogu to da shvatim nikako drukčije, nego da su tamo išli da pitaju: hoćete li nas podržati, ako odemo do kraja? Odgovor je očigledno bio negativan", naveo je Popović.

Prema njegovim rečima, tada se pojavila i jedna službena beleška, koja je ostala nezapažena, o tome kako je funkcioner DSS Zoran Šami išao u jedinicu JSO da ih podstiče na pobunu i kako ih DSS otvoreno podržava.

Popović je naveo da je jedinica JSO izašla sa "dugim cevima" i hamerima na autoput i Vladi i Skupštini Srbije ispostavila zahteve DSS da se smeni ministar policije, da se smene starešine u Službi bezbednosti i da se donese zakon o saradnji sa Hagom.

"To je bio večni Koštuničin zahtev, on je mislio, ako donesemo nekakav zgodni zakon, moći ćemo prilično da ometemo tu saradnju", istakao je Popović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.03.2011. 17:17
Neka se lepo na ponovljenom sudjenju Simovicima i Sretku ustanovi ko je dolazio u Silerovu. Onda ko je naoruzan pratio upad u Narodnu Banku i krizne stabove. Ko je usao u Jugopetrol sa Zemuncima.Sve to postoji, samo treba da "gospodin Legija" kaze sta su mu obecali za "solidarisanje sa narodom". Divljao je i pucao po Kuli zapalio coveku diskoteku, pucao po "Stupici" vikao " ja sam Legija ja sam Bog ". I niko ni da pisne kao da su mu nesto bili duzni. Ne vredi da uvlacite Kostunicu u pricu, on nije 5 oktobra ni hteo da se preko zapaljene skupstine domogne vlasti. Ima ko je za to bio zaduzen, javice se kada dodje vreme.
Četvrtak 10.03.2011. 21:56
jedinica JSO izašla sa "dugim cevima" i hamerima na autoput i Vladi i Skupštini Srbije ispostavila zahteve DSS da se smeni ministar policije, da se smene starešine u Službi bezbednosti" Kad ce repriza sad je na sadasnoj generaciji momaka da to urade jer kao sto svi mogu da vide ova vlada je itekako izdajnicka isto kao djindjici zato momci na vama je red! Zorani djindjici je odma posle dolaska na vlast u stilu pravog kvinzlinga i izdajice pripremio i implementiro zakone sa kojima se dozvolila"pljacka"gde su za najnize cene kompanije iz drzava koje su nas bombardovale kupovale nasa poduzeca za minimalne pare i odma su usledile pohvale djindjicija od strane svetske banke!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online