Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 05.03.2011.
09:50
Alo A

Mitrović: Preterao sam, nisu me trovali

"Nije bilo trovanja u slučaju Željka Mitrovića”, zaključak je policijske istrage koja je vođena protekla dva meseca. MUP nije pronašao uverljive dokaze da je neko pokušao da otruje medijskog magnata, a i sam vlasnik “Pinka” je shvatio da je “preterao u optužbama”, saznaje “Alo!”.

MUP nije pronašao uverljive dokaze da je Mitrović trovan
 

Srpska policija je ostala uskraćena i za, verovalo se, ključni dokaz, toksikološki nalaz, jer je institut u Flensburgu odbio da ih dostavi, čime je, što se tiče istrage, stavljena tačka na ovaj slučaj.

- Ono što smo uspeli da utvrdimo jeste da je Mitrović koristio preparate od lekovitih biljaka kako bi poboljšao svoje zdravstveno stanje. Među prirodnim napicima koje mu je nabavljala tašta bili su i oni za mršavljenje i lečenje hemoroida. Naglo pogoršanje zdravstvenog stanja, do kog je verovatno došlo usled velikog stresa i napora na poslu, pretpostavljamo da je dovelo do toga da jedan tako moćan i bogat čovek posumnja da mu neko radi o glavi - objašnjava sagovornik lista iz istrage.

U prethodna dva mesece policija je saslušala dvadesetak ljudi kako bi saznali da li je Mitrović trovan ili ne. Među saslušanima su bili najbliža rodbina, saradnici, prijatelji, pa čak i vračare. Izveštaj koji se skoro dva meseca čekao iz nemačke bolnice, a koji je trebalo da potkrepi njegove sumnje, na kraju je izostao. Kako “Alo!” saznaje, i sam Mitrović shvatio je da je možda prenaglio u celoj priči i o tome obavestio istražne organe.

Mitrović: Pripisali mi izjave, policija i dalje na zadatku

 

Dnevna novina "Alo" mi je nehotice pripisala neke izjave, verujući svom izvoru. Iza tih izjava niti stojim, niti sam takvo šta ikome rekao.


"Sve dosadašnje analize koje su rađene isključuju sve ostale uzroke aplastične anemije osim toksikacije. Po svim parametrima koji su do sada pronađeni, ovaj oblik anemije nije nastao po poznatim mogućim uzrocima ove bolesti, jer su ti uzroci analizama isključeni. Svi hematolozi koji su pratili ovaj slučaj i sve rezultate dobijene mnogobrojnim analizama, su se složili da su svi mogući uzroci aplastične anemije isključeni osim toksikacije organizma . Da podsetimo iskljuceni su: genetska predispozicija,alkohol, cigarete, opijati,vitamini, preparati za mrsavljenje I ostali suplemti", naveo je Mitrović u saopštenju.

 

Policija i dalje radi na ovom slučaju. To što je policija isključila pojedince iz mog bliskog okruženja kao potencijalne počionioce, ne menja rezultate analiza o uzrocima mog stanja- odnosno preciznije rečeno ne isključuje trovanje. To što počinioci nisu otkriveni, ne znači da ih nema, i neotkrivanje ne obezbeđuje ničiju nevinost.


- Vlasnik “Pinka” se javio iz Nemačke i rekao da je malo preterao sa sumnjama i optužbama, te da je smatrao da o tome treba da obavesti nadležne - kaže odlično obavešteni izvor.

Podsetimo, Željko Mitrović je krajem decembra primljen u bolnicu na Bežanijskoj kosi zbog lošeg zdravstvenog stanja, što je javnosti potvrdio i lekar Nikola Milinić. Prema njegovim rečima, Mitrović je došao je u poslednji čas. Bled, malaksao i loše se osećao.

- Odmah smo uradili dijagnostiku i konstatovali simptome aplastične anemije. Brzo smo se dogovorili da krene na dalje lečenje u Nemačku kod doktorke Basare, sa kojom imamo odličnu saradnju - objasnio je tada docent Nikola Milinić.

Nakon nekoliko dana, Mitrović je prebačen u bolnicu "Malteser St. Franziskus“ u nemačkom gradu Flensburgu. Analizom u Nemačkoj utvrđeno je da zdravstveno stanje vlasnika “Pinka” može biti posledica kontinuiranog unošenja arsenika, benzena, izotopa olova i nekih radioaktivnih supstanci.

Posle tog saznanja, “Pink” je saopštio da je Željko Mitrović trovan, a on je lično podneo krivičnu prijavu protiv NN lica. Kako “Alo!” saznaje, na njegovoj listi sumnjivih našli su se rođena sestra njegove supruge Milice, Zorica - Lola, njen muž Zlatko Krmpotić, bivši fudbaler Crvene zvezde i tašta Dušanka Pašić.

- U prethodnih nekoliko dana u policiji su saslušani svi koje je Mitrović u svojoj prijavi pomenuo. Jedan od vozača TV “Pinka” izjavio je u policiji da je Dušanku Pašić i svastiku Lolu Krmpotić vozio kod vračare u Pančevo. Takođe, on je rekao da su njih dve išle i u selo Guncati kod Beograda, kod izvesne vračare Goce, zatim kod maga Srećka kod hotela “Jugoslavija”, a i u Pančevo kod neke Selime i izvesne Makedonke, jedne od najopasnijih vračara crne magije - objašnjava sagovornik lista "Alo".

Povodom ovih optužbi, javnosti se obratio advokat Zlatka Krmpotića, koji je najavio tužbe protiv Mitrovića. Kako je vreme prolazilo, medijski mag se psihički i fizički oporavio, te su početkom februara u javnost dospele slike na kojima svira klavir i igra fudbal. Iz nemačke bolnice pre desetak dana ispratila ga je grofica Liza, koja mu je nedavno poklonila skupoceni “bentli”. Zbog odluke da još mesec dana ostane u Nemačkoj, zbog kontrola, Mitrović je iznajmio vilu u Hamburgu u kojoj se i dalje nalazi.

Subota 05.03.2011. 10:12
E SAD SVI OSALI KOJE SI PROZVAO DA TE TRUJU TRBA DA TE TUZE,PA ONDA I RRA AGENCIJA,PA JEVREJI,A TUZICU TE I JA ZBOG DVORA,FARME,MITROVICU,MITROVICU
Subota 05.03.2011. 11:18
Ih bre šta je bilo minusa na ovu temu ko je dirnuo u zvezdu JUL je kul. Dakle da ponovimo da je na sednici Direkcije JUL od 11.09 1998 drug Željko Mitrović izabran na mesto Predsednika Komiteta za marketing. Sada treba tom glodaru lepo pokrenuti krivični postupak za lažno prijavljivanje, kazniti prema zakonu uz naknadu troškova istrage i nastalih sudskih troškova. Kada ljudima prodaju stanove zbog duga za struju, neka opale sve po zakonu. Onaj "Bentli" je verovatno platio ali da grofica ne bi platila porez, onda je kao poklonjen. Fukara.
Subota 05.03.2011. 10:19
Cist patoloski slucaj predoziranog narkomana,porodica mu posecuje gatare,bas neka fina porodica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online