Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.03.2011.
06:23
E.V. A

Srbin i Bosanac ubijeni na žurci

Američka policija i dalje traga za bandom koja je prošlog vikenda upala na žurku koja se održavala u motelu u Kanzas Sitiju i otvorila vatru na goste. Tom prilikom ubijeni su državljanin Srbije Dejan Joksimović (18), državljanin BiH Armin Hamidović (18) i Amerikanac Delfino Elizondo (22).

U sobi je, prema pisanju medija u Bosni i Hercegovini, u momentu pucnjave bilo petnaestak mladića i devojaka, koji su prisustvovali zabavi. Motivi zločina još nisu poznati, a u istragu je uključeno dvadesetak policijskih istražilaca.

U srednjoj školi "Nort Kanzas Siti haj skul", gde je Dejan Joksimović trebalo da maturira u maju, vlada neverica posle stravičnog zločina.


- Dejan je bio pozitivna ličnost, veoma harizmatična. Bio je osoba u čijem su društvu svi uživali. Imao je tu crtu da se svima svidi - rekao je Tod Hinenkamp, pomoćnik direktora škole.

Ubijeni Hamidović
 



Joksimović je pohađao završnu godinu i u maju je trebalo da maturira. Došao je iz Srbije pre nekoliko godina, a poslednje tri godine s porodicom je živeo u Kanzas Sitiju. Za učenike Joksimovićeve škole i sve koji su ga poznavali otvoreno je psihološko savetovalište u školi kako bi lakše prebrodili sve što se desilo.


- Bio je toliko uzbuđen zbog svog novog života u Americi. On je bio jedan od najboljih

Hamidović proveo dve godine u zatvoru


Sabrina Lorens, koja je odrasla s Hamidovićem i dobro ga je poznavala, kaže da je on nedavno bio izašao iz zatvora, gde je proveo dve godine zbog krađe automobila. Ipak, dodala je ona, Hamidović je potpuno promenio život nakon što je krenuo na koledž. I Džordan, prijatelj ubijenog Hamidovića, još ne može da veruje šta se dogodilo.


- Istina, Armin je kao mlađi bio problematičan, ali je odslužio svoje. Kada je izašao iz zatvora, promenio se... Besan sam jer je trebalo da budem na toj zabavi. Mišljenja sam, da sam otišao, možda sam mogao sprečiti sve to - rekao je Džordan.

ljudi koje sam upoznao. Ali, izgleda da se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme - kazao je 16-godišnji Aleks Bencun, koji je upoznao Joksimovića kada se doselio u Kanzas Siti.


Joksimovićeva porodica nije želela da daje izjave, a njegova majka je samo kratko rekla da je njen sin bio dobro dete.


Zločin je šokirao i Sabrinu Lorens, prijateljicu Armina Hamidovića.


- Bio je dete, imao je celi život pred sobom i zaista je teško poverovati da je mrtav - ispričala je Sabrina Lorens.


Niko od porodice i prijatelja ne zna zašto bi neko ubio Hamidovića i Joksimovića, koji su se odranije poznavali.

Lorensova se nada da će bar neko reći šta se zaista desilo na toj zabavi, jer, tvrdi, "činjenica je da mnogi znaju, ali jednostavno ne žele da kažu".

Navodno postoje glasine među učenicima zašto je napadač otvorio vatru baš na njih, ali zasad niko ne želi da ode u policiju i to ispriča.  

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online