Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Petak 04.03.2011.
19:09
Vestionline A

Tri člana "Obraza" puštena na slobodu

Viši sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor trojici optuženih iz grupe Mladena Obradovića, vođe "Obraza", i pustio ih da se brane sa slobode u toku procesa za učešće u neredima u Beogradu tokom održavanja gej parade 10. oktobra prošle godine. Vođa "Obraza" Mladen Obradović i još 14 optuženih ostaju u pritvoru.

Trojica članova "Obraza" brane se sa slobode
 



Iz pritvora su pušteni drugooptuženi Miloš Popović, Dobrica Radonjić i Aleksandar Živković, koji će se u daljem toku postupka, kao i Obradovićeva žena Jelena, braniti sa slobode, javljaju beogradski mediji.


Prethodno je svih 14 optuženih tokom iznošenja odbrane negiralo učešće u neredima, ističući da nisu dobijali naređenja i posebne uloge od Obradovića, koji se tereti da je glavni organizator.


Nastavak suđenja zakazan je za 13. april, kada bi trebalo da otpočne dokazni postupak.


Gotovo svi optuženi naveli su da su tog dana u centar grada došli kako bi prisustvovali liturgiji u Vaznesenjskoj crkvi, a u koju nisu mogli da uđu zbog kordona policije.


Aleksandar Živković je rekao da se nekoliko dana pre održavanja "Parade ponosa" čuo sa Obradovićem koji ga je pozvao na liturgiju u tu crkvu.


"Pošto nisam mogao da uđem u crkvu, otišao sam do crkve Svetog Marka, i nakon toga sam otišao kući", rekao je Živković, koji je dva dana posle toga uhapšen.


"Tada mi je policija rekla da sam uhapšen, jer je na spisku moje ime i broj telefona", dodao je Živković.


Damir Grbić, sekretar " Obraza", istakao je da ga je optužnica šokirala, jer bi on kako je rekao "pre sebi odsekao ruku, nego što bi gađao policiju".


"Trećina tih policajaca su srpski heroji", nastavio je Grbić, dodajući da pretpostavlja da je uhapšen, jer je "negde upisan kao član Obraza".


On je rekao da je došao do Vaznesenjske crkve, jer je kao vernik želeo da se tog dana čuje glas pravoslavlja i porodičnih vrednosti.


Pored Obradovića i Grbića, prema optužnici jedan od vođa "Obraza" je i Krsto Milovanović koji se na početku iznošenja svoje odbrane prisutnima u sudnici obratio rečima "Pomoz' Bog".


Milovanović je rekao da je u "Obrazu" predsednik nacionalnog saveta, sa funkcijom da "mladim ljudima ukaže na stvari koje nisu dobre".


On je takođe rekao da je sa porodicom došao do Vaznesenjske crkve, i da se pošto nije mogao da uđe u crkvu, vratio u hotel u kom je bio smešten. Milovanović je ukazao da je zahvaljujući kampanji Obraza "Čekamo vas", otkazana gej parada 2009. godine, istučući da taj slogan ne predstavlja pretnju.
 

POVEZANE VESTI

Petak 04.03.2011. 19:14
Почео је да се топи снег ... а некако и топлији дани ... мирише на пролеће !!
Petak 04.03.2011. 19:54
neprijatelje srbije,separatiste,pljackase srbije u zatvor, a ne decu srbije!
Petak 04.03.2011. 21:24
Пуштајте и осталу нам браћу, невини момци леже у затвору, док се криминалци шетају Србијом.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online