Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 04.03.2011.
07:14
E.V. A

Drogirani masakrirali bivšeg Jugoslovena

U Osnovnom sudu u švedskom Helsingborgu na 18 godina robije osuđen je A. R. (33) zbog brutalnog ubistva 30-godišnjeg bivšeg Jugoslovena koje se desilo sredinom prošlog leta u ovom gradu.

Osim 33-godišnjaka, osuđen je i 27-godišnji J. L. na dve godine zatvora zbog saučesništva u ubistvu, a obojica treba da plate i ukupno 25.000 evra kao odštetu rodbini ubijenog.

Ubica je takođe stranac, ali nije sa Balkana

Zbog izuzetne svireposti prilikom ubistva, sud je poslao A. R. na psihijatrijsko ispitivanje gde je utvrđeno da nije bio mentalno bolestan prilikom zločina, a ni tokom ispitivanja.

Na visinu kazne uticala je i činjenica da je ubica opljačkao žrtvu, kao i da je u njegovom dosijeu zapisano da je dosad 23 puta kršio zakon!


Tačan motiv ubistva nije utvrđen, a po mišljenju suda, reč je o umišljenom motivu koji je A. R. stvorio u svojoj mašti pod uticajem droge. Optuženi A. R. je na Midsomar (praznik sredine leta koji je popularan u Švedskoj) drogiran seo u autobus i stupio u kontakt sa J. L. koga do tada nije znao.

Nakon kratkog upoznavanja nastavili su druženje uz piće i drogu. U jednom momentu, A. R. je telefonom stupio u kontakt sa bivšim Jugoslovenom, posle čega je rekao da je njegov prijatelj u stanu u kojem mu preti grupa sunarodnika. A. R. je tada odlučio da ode do stana, te da J. L. krene s njim.

Uviđaj na mestu zločina  u Helsinborgu
 


Dvojica drogiranih muškaraca krenuli su u stan bivšeg Jugoslovena. A. R. je poneo torbu u kojoj je bila sekira za meso, šilo i nož. Svedok je kasnije na suđenju izjavio da je A. R, kada je stigao, bivšem Jugoslovenu rekao da nešto želi da raščisti s njim, posle čega je izvadio sekiru za meso i udario žrtvu po glavi! Kada je video šta se dešava svedok je pobegao.


Nakon toga nastalo je pravo kasapljenje. A. R. je udario sekirom žrtvu više puta u glavu i gornji deo tela. Kasnije ga je ubadao šilom i na kraju, dok je žrtva još bila živa, odsekao mu penis i stavio mu ga u usta!

Monstrum studirao psihologiju


Ubica A. R. ranije je studirao psihologiju i držao je učenicima po školama predavanja, istovremeno se baveći kriminalom. U vreme ubistva, još je bio na izdržavanju kazne za raniji pokušaj ubistva. Ostalo mu je tri meseca do uslovnog puštanja i u to vreme je bio na prilagođavanju u posebnom smeštaju koji mu je omogućavao da povremeno bude slobodan. Raniju žrtvu je masakrirao nožem, ali su lekari uspeli da ga spasu.


Ubistvo je bilo tako brutalno da J. L. nije mogao da gleda. On je čuvao stražu, ali je, na nagovor A. R, pristao da ubicu nožem ubode u butinu nameravajući tako da zavaraju policiju, kako bi izgledalo kao da se ubistvo dogodilo u samoodbrani.


Pre nego što su pobegli, pokrali su tehničke stvari, a u stanu je ostao samo unakaženi bivši Jugosloven. U tom momentu još je bio živ, a obdukcija je pokazala da se ugušio od sopstvene krvi.

Žrtva bila bespomoćna


Tokom suđenja se ispostavilo da je ubica anonimno obavestio Hitnu pomoć rekao im da treba da pošalju lekarsku ekipu u stan u kojem je bilo telo. Nekoliko sati kasnije ubica je poznanicima ispričao detalje masakra, a dan posle zločina 33-godišnjak je uhapšen, dok je njegov saučesnik priveden kasnije.


Sudski veštak Elias Palm objasnio je da je veliki broj udaraca, kako oružjem, tako i rukama izazvao kod žrtve više lomova kostiju. Dok je veštak opisivao detalje, prisutni u sudnici su glasno osuđivali ubicu i brutalni zločin. Dvojica kriminalističkih tehničara posvedočili su na suđenju da je samo ubica koristio nasilje, što je potvrdio i 27-godišnji saučesnik ubice koji je priznao da žrtva nije dobila nikakvu šansu da se brani.

Petak 04.03.2011. 09:51
...i dadoshe mu za ovo samo 18 godina sto znaci po svedskom zakonu da izlazi za devet... onda cemo da vidimo koga ce ponovo da izmasakrira....a ovim nasim navijacima svakom po trideset godinica....lepa ta pravda....
Petak 04.03.2011. 07:43
Боже ме сачувај...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online