Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.02.2011.
14:06
N. Žarković - Vesti A

Bliznakinje poginule spasavajući psa

Isidoru i Ivonu Soldo, 15-godišnje bliznakinje iz Vrbasa koje su poginule kada ih je udario voz, rodbina i prijatelji juče su ispratili na večni počinak. Dosije istrage ove tragedije još nije zatvoren, ali prijatelji devojčica pretpostavljaju da one nisu stigle da se sklone sa šina, jer su pokušale da spasu svog psa i tako plemenitost platile glavom.

Devojčice su se sa svojom sestrom od strica Martinom Soldo (12), vraćale iz šetnje u koju su povele i pse. Prema rečima Martine, nijedna od njih nije čula kompoziciju, ali je Isidora u na kraju videla svetla i uspela samo da uzvikne: "Bežimo, voz!"

SPASLA SE U POSLEDNJI ČAS: Martina Soldo

- Odmah sam potrčala napred i pala sam niz nasip, pa nisam videla šta se tačno dogodilo sa Isidorom i Ivonom. Voz je stao, vratila sam se na prugu, i tek kada je neki čovek izašao iz voza, rečeno mi je da mi je sestra poginula.

Ivona Soldo

Mislio je na Ivonu, koja je ležala pored voza, jer Isidorinog tela nije bilo. Tek kasnije su ga pronašli, nadomak pruge.

Otrčala sam kući, vukući sa sobom svog psa kojeg je voz zakačio. Isidorin i Ivonin ljubimac, pas Aba, poginuo je s njima - s mukom priča Martina.


Ona je uletela u kuću i odmah telefonom pozvala Isidorine i Ivonine roditelje, a javila joj se Tanja, njihova majka.

Isidora Soldo

- Rekla sam strini da su poginule, a ona je počela da vrišti. Onda je stric Darko uzeo slušalicu, pa sam i njemu ponovila šta se desilo - objašnjava Martina.


Otac nastradalih devojčica, 39-godišnji Darko, priča kako su išli u bolnicu, jer su se nadali da su devojčice samo povređene.

Međutim, tamo nisu bile, a uviđaj na okrvavljenom snegu pored pruge je još bio u toku.


- Kada sam stigao do pruge, video sam da lekari bespomoćno stoje, da ne pružaju pomoć mojim devojčicama, i tek tada sam shvatio da su zaista poginule, da više nema nade - ispričao je kroz suze Darko.

Opčinjene veterinom


Isidora i Ivona su bile učenice prvog razreda srednje Veterinarske škole u Bačkoj Topoli, jer su, kako kaže njihov otac Darko, još od detinjstva maštale da se bave ovim zanimanjem.


- I ja sam završio srednju veterinarsku. Pošle su mojim stopama, ali, eto, nije im se dalo. Beskrajno su volele životinje. Imale su ribice, papagaja, gomilu mačaka, psa - kazao je Darko.


Majci Tanji (37), koja je šećerni bolesnik, nakon vesti o nesreći je pozlilo, pa joj je ukazana pomoć u Službi urgentne medicine, gde je bila i zadržana na posmatranju. Nesrećna žena je još u šoku i pod jakim sedativima.


- Nemam više ništa, sve sam izgubila. Šta drugo da kažem - plakala je Tanja.
Na istom mestu, pre pet godina, poginula je devojčica.
 

Upozorenja u vetar


Kako kažu Darko i njegov brat Dejan, devojčicama je bilo zabranjeno da idu prugom, a i sama Martina kaže da im je ovo bilo drugi put da su se odlučile da prođu tuda.


- Koliko smo čuli, kada se neko nalazi na samim šinama, ne može da čuje dolazak voza. Rečeno im je, ali deca k'o deca, misle da im se ne može ništa dogoditi.

 

Upozoravali smo ih da se voz čuje tek kada je kasno - rekla je Martinina majka Nadica.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online