Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 25.02.2011.
15:46
Press A

Vozila sa 3,47 promila alkohola

Patrola saobraćajne policije uhvatila je u noći između srede i četvrtka u centru Beograda ženu koja je vozila kola sa 3,47 promila alkohola u krvi! Mortus pijana Beograđanka stara 34 godine odvedena je u policijsku stanicu, u kojoj je celu noć ostala na trežnjenju!

Foto: Ilustracija

Kako piše beogradski "Press", u rutinskoj kontroli patrola policije zaustavila je u ulici Džordža Vašingtona ženu koja je vozila sivu "tojotu".


- Ponašala se čudno. Svađala se sa policajcima, bila je agresivna. Kada su joj uradili alko-test, policajci nisu mogli da veruju. Alko-test je pokazao rekordnih 3,47 promila alkohola! Saobraćajci su ponovili test, ali je rezultat bio isti! Kolege kažu da u svojim dugogodišnjim karijerama nisu izmerili toliko alkohola ne samo kod žene, nego ni kod muškaraca - kaže sagovornik "Presa" iz policije i dodaje da je ova žena imala srpsko državljanstvo, ali englesku vozačku dozvolu.


Žena je odmah sprovedena u policijsku stanicu u Mirijevo na trežnjenje i protiv nje je podneta prekršajna prijava.


Ubica na drumu

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je za "Pres" da je samo puka sreća što nije došlo do teške saobraćajne nesreće, jer svako ko vozi sa toliko alkohola u krvi predstavlja ubicu na drumu.
 

Preti joj zatvor

Ženi koja je vozila sa 3,47 promila alkohola u krvi preti kazna zatvora od 15 do 45 dana. Ona će bez dozvole biti 12 meseci, a zaradiće i 14 kaznenih poena.

- Ovo je kao da je neko izašao na ulicu sa automatskom puškom i nasumice počeo da gađa prolaznike. Kada neko ima dva promila alkohola u krvi, njegova sposobnost da upravlja vozilom smanjena je čak 80 puta, što znači da je u ovom slučaju situacija bila još gora. Međutim, od deset prekršaja koji se naprave prilikom vožnje, čak devet načine muškarci tako da, generalno gledano, žene voze bezbednije - rekao je Okanović.


Stručnjaci ističu da je teško utvrditi koliko je pića mogla popiti žena kojoj je na alko-testu konstatovano 3,47 promila alkohola u krvi. U svakom slučaju reč je o potpunom pijanstvu, a kako kažu, muškarci uglavnom bolje podnose alkohol nego žene.


- Da bi neko imao u krvi 0,5 promila alkohola, dovoljno je da popije jednu do dve čašice žestokog pića ili dve flaše piva. Međutim, stepen pijanstva zavisi i od toga kojom se brzinom razgrađuje alkohol u organizmu - rekao je izvor "Presa".

"Odvaljene" srpske rekorderke

* 1,2 promila alkohola imala u krvi sudija iz Sente koja je izazvala udes u maju 2010.

 

* 1,8 promila na alko-testu imala pevačica Romana Panić kada je vozila džip decembra 2010. godine

 

* 2,03 promila alkohola u krvi imala pevačica Ana Nikolić 10. novembra 2010.

POVEZANE VESTI

Petak 25.02.2011. 21:11
Проћи ће као она, скоро, која је малтретирала аутобус пун путника на Миљаковцу. Појавиће се њен муж да објасни како је била изнервирана. Испоставиће се да ради у неком министарству.
Subota 26.02.2011. 09:10
nju treba u sigurnu kucu !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online