Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 24.02.2011.
08:23
Press A

Pijan zgazio petoro dece, jedno poginulo

Ferenc Tot (72) pijan vozio "jugo" i pokosio petoro učenika. Poginula Magdolna Mezei (15) iz Utrina, dvoje dece teško, dvoje lakše povređeno.

"Jugo" je pokosio decu, a potom se prevrnuo
 

Ferenc Tot (72) iz sela Bogaraš pijan je "jugom" pregazio petoro učenika u naselju Utrine kod Ade! U stravičnoj nesreći poginula je Magdolna Mezei (15) iz Utrine. Dvoje učenika zadobilo je teške povrede, a dvoje je prošlo sa lakšim povredama. Kako saznajemo, jedan od svedoka udesa bio je Magdolnin otac Tibor, koji je prvi dotrčao do mesta nesreće, a onda video da je stradala njegova ćerka.


Teška saobraćajna nesreća dogodila se u utorak oko 19 sati u Utrinama. Kako saznajemo, Ferenc Tot koji je vozio pijan "jugom" je najpre udario u zadnji deo prikolice koju je vukao biciklista, a u kojoj su se nalazile kante za mleko.


- Od udarca u prikolicu, Ferenc Tot izgubio je kontrolu nad "jugom" i naleteo na gomilu cigala i crepa pored puta. Potom se automobil odbio i pokosio petoro đaka koji su se nalazili pored puta! Onda se "jugo" prevrnuo. Magdolna Mezei poginula je na licu mesta, a njeni drugovi, dečak od 14 godina i devojčica od 15 zadobili su teške povrede. Ostalo dvoje učenika lakše je povređeno. Utvrđeno je da je vozač "juga" imao 1,6 promila alkohola u krvi - kaže naš izvor iz istrage.


Agošton Nađ Nemedi koji je vozio bicikl sa prikolicom kaže da ga je "jugo" zakačio retrovizorom.


- U utorak sam prevozio 35 litara mleka u prikolici bicikla. Odjednom je crveni "jugo" zakačio levi točak na mojoj prikolici. Sleteo sam sa puta i upao u kanal. "Jugo" je nastavio i pokosio decu koja su bila pored puta! Bilo je strašno! Jedna devojčica je ležala mrtva pored puta, dok su ostala deca ležala na putu i vrištala. Iako sam bio ugruvan od pada, otrčao sam u najbližu kuću i zvao policiju i Hitnu pomoć - priča Nemedi.


Mihalj Berzei, predsednik mesne zajednice Utrine, rekao je za "Pres" da je otac poginule devojčice bio očevidac nesreće.


- Tibor Mezei, otac stradale Magdolne, krenuo je u prodavnicu. U tom trenutku dogodila se nesreća. Tibor je video da je auto pregazio decu, pa je otrčao da im pomogne. Nije ni slutio da je stradala njegova ćerka. Kada je došao do devojčice koja je ležala na putu, shvatio je da je to njegova ćerka - priča naš sagovornik i dodaje:

- Nesreća je mogla da bude i veća da "jugo" nije udario u dve gomile starog crepa i cigle koje su se nalazili pored puta. Verovatno bi "jugo" direktno udario u svu decu! Ovako je najviše stradala Magdolna.

Žrtva: Magdolna Mezei

U Osnovnoj školi "Karolj Čeh" u Utrinama kažu da je Magdolna, koja je pohađala sedmi razred, bila dobar đak i omiljena među drugovima i nastavnicima.


- Šokirani smo! Stradala je ni kriva ni dužna kada se vraćala iz škole - kaže Anastazija Bašić, koordinator u ovoj školi.


Porodica stradale devojčice u teškom je šoku i niko od prijatelja i rođaka nije u stanju da bilo šta govori. Kako smo saznali, Magdolna ima još dve sestre.


Poznanici Ferenca Tota kažu da je on profesionalni vozač.


- Ferenc je iskusan vozač, ali očigledno da je alkohol učinio svoje. U utorak posle podne on je popio u svom selu Bogorašu nekoliko čašica rakije, a nakon toga dobio je poziv da dođe na slavlje u Adu. Seo je za volan i izazvao tešku nesreću - rekao je njegov poznanik.

Četvrtak 24.02.2011. 08:36
On nije nikakav profesionalac,matoro govedo od 72 godine pijano za volanom.Ne znam kojom bih ga mukom mucio?
Četvrtak 24.02.2011. 09:02
Profesionalni vozac nepije dok vozi, nepije nijedan, al profesionalni vozaci nesmeju ni do takozvane dozvoljene granice u promilima... Sta reci, katastrofa i velika tragedija...
Četvrtak 24.02.2011. 12:09
Zamolio bih sve ljude koji imaju mogucnosti da isprate do kraja ovaj nemio dogadjaj,kako ce se zavrsiti na sudu, i naprave paralelu sa dva vrlo slicna slucaja. U pitanju su saobracajne nesrece koju su skrivili u Novom Sadu: -Radosav Vujacic,pomocnik direktora Srbijagasa (mrtav pijan zgazio dete) .http://www.srbijanet.rs/vesti/hronika/66089-radosav-vujacic-pijan-pregazio-decaka-i-pusten-na-slobodu.html -Dragan Racic i Slobodan Racic (sin i otac) u dva razlicita slucaja su skrivili saobracajne nesrece sa smrtnim ishodom. Slobodan je direktor AIK banke u NS. http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/147688/Vozio+sa+2,3+promila+i+usmrtio+dvojicu,+njegov+pijani+otac+kolima+povredio+dva+
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online