Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 23.02.2011.
01:52
Z. Tmušić - Vesti A

Radoslava ubila tuga za bratom

Tuga, očaj i suze već dva dana pritiskaju naselje Kušićan u Ivanjici u kome žive porodice Dejana Savića (37) i njegovog rođaka Radoslava Savića (43), koji su tragičnom igrom sudbine izdahnuli u razmaku od svega nekoliko sati.

Smrskani golf u kome je poginuo Radoslav Savić
 


U domovima Savića gore sveće za dvojicu braće i čuju se molitve za zdravlje Dejanovog rođenog brata Gorana Savića (42), za čiji život se od ponedeljka ujutro bore lekari Neurohirurške klinike u Beogradu.
 

Dejan Savić, ugledni ivanjički privatnik, preminuo je u noći između nedelje i ponedeljka u užičkoj bolnici od posledica teškog srčanog udara, a njegova braća su nastradala nekoliko sati kasnije u saobraćajnoj nesreći, dok su išli prema Užicu da preuzmu posmrtne ostatke brata.
 

Dejan sahranjen


Na groblju Magazit u Ivanjici juče je sahranjen Dejan Savić, a njegov brat od strica Radoslav biće sahranjen danas u popodnevnim satima. Poslednjem ispraćaju Dejana Savića prisustvovalo je nekoliko hiljada Ivanjičana. U moru nesreće juče kasno popodne iz Beograda je stigla vest da je Goran uspešno operisan i da se nalazi van životne opasnosti.

"U Ivanjici i okolini ne postoji bolja, složnija i vrednija familija od Savića. Ali, šta to vredi kad im se svet srušio, kad je četvoro male dece ostalo bez roditelja, a još dvoje strahuje od vesti iz Beograda", pričala je jedna od prvih komšinica porodica Savić.
 

Prijatelja Radoslava Savića ispričali su da je on bio odličan vozač i da je svima potpuno neshvatljivo šta se dogodilo na magistrali.
 

- Nije ga ubila ni brza vožnja, ni magla, ni sneg, ni preticanje, nego tuga za bratom! - rekao je prijatelj pokojnog Radoslava.
 

Jedan od članova šire familije Savić ispričao je juče da se Dejan u nedelju popodne žalio na bolove u grudima i govorio kako sutradan mora poći po lekara.
 

Dejan Savić

"Međutim, oko 20 sati pogodio ga je infarkt i odmah smo ga prebacili u ivanjičku bolnicu, a odatle u bolnicu u Užice. Nažalost, sve je bilo kasno i Dejan je umro oko ponoći", ispričao je Rade Savić.
 

Tragična vest o smrti brata ubrzo je stigla do Radoslava i Gorana, koji su u ponedeljak, oko 8.30 sati krenuli golfom u užičku bolnicu da preuzmu Dejanove posmrtne ostatke.

Za upravljačem se nalazio Radosav, vlasnik privatne benzinske pumpe u Arilju, a na mestu suvozača sedeo je Goran. U mestu Bogojevići, nekoliko kilometara ispred Arilja, Radoslav je iz još neutvrđenih razloga prešao na levu kolovozne trake i direktno naleteo na reno megan.
 

Radoslav Savić

"Sudar je bio strahovit! Odmah sam istrčao na magistralu i imao šta da vidim. Smrskani golf je bio u kanalu, a drugi automobil na putu. Delovi vozila bili su na sve strane, a u kolima nepomična tela ljudi... Strahota",  ispričao je meštanin koji je odmah pozvao hitnu pomoć i policiju.

Od posledica teških povreda Radoslav je preminuo na licu mesta, dok je Goran zadobio mnogobrojne povrede opasne po život. Vozač renoa, čije ime policija nije saopštila, u ovoj nesreći je prošao samo sa lakšim povredama!

U snegom zavejanoj Ivanjici najviše se čuju reči "Bože dragi", "kakva nesreća", "jadna njihova deca"... Tragedija porodica Savić jedna je od najvećih koja je pogodila varošicu pod Javorom u poslednjih nekoliko godina.
 

Imao sve


Neposredno pre nego što je krenuo u Užice, Radoslav je u Ivanjici pomagao da se izlepe umrlice njegovog brata Dejana. Iako ima svoj audi, on je iz neobjašnjivih razloga uzeo golf supruge Snežane i sa njim pošao prema Užicu.


- Rade je retko vozio taj auto. On je bio odličan vozač, ceo život je bio zaljublojenik u motore, učestvovao na brojnim moto skupovima. Imao je sve, ćerku Anđelu, sina Ognjena, porodicu, benzinsku pumpu, kafanu, bio ugledan, poštovan, ali sve je to sad uzalud - kroz suze je govorio Radetov prijatelj Ivan Z.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.02.2011. 04:44
laka ti crna zemlja i pocivaj u miru a porodici iskreno saucesce
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online