Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 22.02.2011.
06:15
M. T. A

Zbog vandala, žele da presele Šabanov spomenik

Porodica pokojnog Šabana Baramovića predložila je preseljenje spomenika ovom legendarnom pevaču, jer je njegova bista u Nišu sve češće na meti vandala.

Zbog ispisivanja uvredljivih grafita, porodica traži premeštanje spomenika
 


 

Šabanove kćerke Katarina, Maja, Žaklina i Dusija, koje žive u inostranstvu i supruga Milica ogorčene su zbog odnosa Nišlija prema spomeniku.
 

"Ne shvatam kome Šaban smeta i zašto je, evo već peti put od avgusta prošle godine, njegov spomenik ispisan ružnim porukama i grafitima. Dok je bio živ i dok je pevao, on je pesmom proneo slavu Niša i Srbije širom sveta. Imali smo ponude još pre dve decenije, ali i kasnije, sve do njegove smrti, da se preselimo u Beograd, Zagreb ili Ljubljanu. Nuđeno nam je bogatstvo da živimo drugde, a da on svoje pesme snima za zagrebačke ili slovenačke diskografske kuće. Sve to on je odbio jer je voleo Niš i jer su u Nišu njega izuzetno voleli. Zato smo i ostali u gradu gde smo rođeni", ispričala je Milica Bajramović.
 

Kćerka Šabana Bajramovića, Katarina, koja živi u Danskoj, bila je razočarana onim što je videla na televiziji.
 

"Pratimo stalno program srpskih televizija i u Danskoj. Frapirani smo šta se sve događa oko tatinog spomenika. Pročitali smo poslednje ispisano na postamentu i najmanje što mogu da kažem da smo umorni od svega i da ćemo odmah pokrenuti inicijativu da se spomenik preseli iz Niša u neki drugi grad gde više poštuju i njega i kulturu i spomenike.
 

"Čuli smo da iz Muzeja romske kulture u Beogradu traže kopiju spomenika. Predložićemo da se original, a ne kopija prebaci u taj muzej, ili postavi negde u Beogradu, Novom Sadu... Bilo gde", rekla nam je u telefonskom razgovoru Šabanova kćerka, Katarina.

Utorak 22.02.2011. 12:58
Шабан је био певач признат и ван Србије но, ја сам такође против споменика забављачима, певачима, глумцима који се ређају диљем Србије. Међутим, он је свакако више заслужио споменик него некакав Роки или Џони Деп. Подизање тог споменика је иритирало народ у старту али се неко доказивао и ипак га поставио. У данашње време је најмање потребно народ иритирати таквим будалаштинама. Те жврљотине су, вероватно, дело неког усамљеног пубертетлије мада није без основа посумњати и на намерно стварање "афере" по угледу на Зукорлићеве гафове. Било како било, споменик треба уклонити...
Utorak 22.02.2011. 09:51
Проблем Цигана је велики, као и нас самих. Али никада ми није било јасно зашто се морају уништавати споменици? Додуше, овде је само пошарано, али увредљивим порукама.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online