Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 16.02.2011.
09:39
Press A

Švercovao heroin po ugledu na "Gumuš"; Otkrio ga carinik koji gleda istu seriju!

D. K. iz Beograda uhapšen kada je pokušao da kamionom iz Turske prenese 5,5 kilograma heroina, po ugledu na jednog od likova u turskoj seriji "Gumuš". Otkrio ga je carinik koji je gledao istu epizodu popularne serije.

Cariniku bila sumnjiva "epizoda" sa prevozom mermera iz Turske

Vozač kamiona beogradskih tablica, uhapšen je na graničnom prelazu Gradina kada su carinici u šleperu koji je prevozio mermer iz Turske pronašli 5,5 kilograma heroina. Kako piše "Pres" D. K. je ideju kako da prošvercuje drogu našao u popularnoj turskoj seriji "Gumuš" u kojoj je jedan od likova takođe sakrio drogu u kamion koji je prevozio mermer!


Izvor iz srpske carine kaže da je ovo prvi put da je uhvaćen švercer narkotika koji je ideju kako da sakrije drogu dobio u nekoj od serija koje se emituju na televiziji.

"U epizodi serije 'Gumuš' koja je emitovana pre nedelju dana jedan od protagonista uhapšen je pošto mu je u kamionu koji je prevozio mermer iz Tuske za Holandiju pronađena droga. Očigledno je da se dileru narkotika tog momenta upalila sijalica i pomislio je da će na taj način najlakše preneti drogu preko granice! Nevolja za švercera je u tome što je i carinik koji je otkrio drogu takođe pratio ovu popularnu seriju, pa mu se učinilo sumnjivim i zahtevao je detaljni pregled kamiona. Droga je pronađena, a švercer dospeo na isto mesto gde i njegov omiljeni junak iz serije - iza rešetaka", rekao je za "Pres" izvor iz carine.


"Droga koju smo zaplenili juče ujutru bila je u upakovana u takozvane cigle i bila je sakrivena u prostoru kome je bilo moguće prići tek pošto se podigne kompletna kabina kamiona, što je i učinjeno. Posle pretresa kabine, koji su izvršili carinici i pogranična policija, droga je pronađena, a D. K. je uhapšen", dodaje izvor iz carine.


On kaže da je švercer računao da će uspeti da prenese drogu jer je juče u Srbiji bio državni praznik.


"Mislio je da će granicu preći lakše, odnosno bez detaljnijeg pretresa. Međutim, kao i mnogo puta do sada, planovi krijumčara izjalovili su se zato što carinici znaju da najviše pokušaja šverca ima upravo za vreme državnih praznika, važnih utakmica naše reprezentacije, verskih praznika, Nove godine i drugih praznika. Krijumčari su toliko dobro informisani da znaju čak i kada je naša carinska slava, pa i tada pokušavaju da prenesu drogu", kaže izvor "Presa".

Sreda 16.02.2011. 11:10
Treba sve ove sto imaju posla sa drogom dozivotno na robiju! Znaci mi smo svi glupi koji posteno zaradjujemo svoj hleb!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online