Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 01.02.2011.
01:47
Alo! A

Mitrović otrovan benzenom!

Rezultati analiza koje su prethodnih dana uradili nemački lekari nedvosmisleno ukazuju na to da je Željko Mitrović otrovan benzenom, piše beogradski “Alo!“.

Željko Mitrović
 

Ovi rezultati trebalo bi do kraja nedelje da budu predati srpskim istražnim organima, a pretpostavlja se da bi mogli da doprinesu otkrivanju eventualnog počinioca i inspiratora trovanja vlasnika TV “Pink“.

- Pretpostavlja se da je Željku otrov sipan u piće jer benzen se praktično i ne oseti kada se pomeša s vodkom, koju inače pije Željko. Sumnja se da je otrovan negde na relaciji Ljubljana - Beograd i za sada postoji nekoliko klubova u ova dva grada koji su potencijalna mesta zločina, rekao je za “Alo!“ dobro obavešteni izvor blizak Mitroviću.
 

Industrijski rastvarač u Mitrovićevom piću

Benzen, za koji se sumnja da je ubačen u piće i da je tako otrovan medijski magnat, bezbojna je i veoma zapaljiva tečnost sa slatkim mirisom. Zato što je poznat po kancerogenom dejstvu, njegovo korišćenje kao aditiva u benzinu sada je ograničeno, ali je važan industrijski rastvarač i prekursor u proizvodnji lekova, plastike, sintetičke gume i boje.

On dodaje da postoji mogućnost da vlasnik “Pinka“ nije trovan u dužem vremenskom periodu, kako se ranije nagađalo, već je otrovna supstanca u njegov organizam unesena odjednom, što se da naslutiti iz najnovijih analiza.


- Benzen, koji je kancerogena materija, iz organizma brzo nestane, ali su posledice koje ostavlja trajne. U ovom slučaju, benzen je direktno uticao na koštanu srž, koja je postepeno prestala da proizvodi elemente krvne plazme (leukocite, eritrocite...), što je na kraju dovelo do totalnog kraha organizma, kada se Željko bukvalno borio za život - objasnio je izvor “Alo!“, dodavši da će nalazi iz klinike „Sent Franciskus“ u Flencburgu, u kojoj se Mitrović lečio, sigurno biti od pomoći u daljem sudskom procesu.


- Srpska policija će preuzeti rezultate do kojih su došli lekari u Nemačkoj. Očekuje se da će oni biti od velike koristi u rasvetljavanju ovog zločina. Po preuzimanju analiza, organi istrage će obaviti dalja saslušanja svedoka i svih osumnjičenih osoba - istakao je sagovornik beogradskog tabloida.


Članovi porodice će tek biti saslušani!

U MUP-u Srbije juče nam je rečeno da očekuju da bi tokom ove nedelje trebalo da im stigne nalaz koštane srži Željka Mitrovića iz bolnice u Nemačkoj i da još niko od članova porodice i familije njegove supruge nije saslušan.


- Niko iz policije nije zvanično kontaktirao s Mitrovićem, ali imamo informaciju da bi medicinska dokumentacija, odnosno analiza da li u njegovoj krvi ima otrova ili ne, trebalo da stigne ove nedelje. Očekujemo da bude prosleđena KBC „Bežanijska kosa“, gde se Mitrović ranije lečio, ili direktno policiji. Do sada je saslušano nekoliko desetina osoba, pre svega iz njegovog šireg okruženja. Pored nekolicine zaposlenih i posluge, razgovore smo obavili i sa nekoliko njegovih vozača. Sa porodicom i familijom njegove supruge još nismo razgovarali. To ćemo uraditi pošto nam stigne analiza koštane srži jer prema zakonu osobu ne možemo da saslušavamo više puta. Razgovor ćemo obaviti i sa Mitrovićem, koji bi uskoro trebalo da se vrati u Beograd - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

Krmpotićev advokat neće da svedoči

Navode Željka Mitrovića da će se među šezdesetak svedoka na suđenju naći i njegov prijatelj, advokat Boban Glavonić, koji zastupa Zlatka Krmpotića, ovaj pravnik smatra nerealnim.
- Željko i ja smo se poslednji put videli 2001. godine, i to dok je on još bio u JUL-u, tako da mi je malo čudno da me oslovljava sa svojim prijateljem. Drugo, ja sam u istom tom postupku sa druge strane, tako da nikako ne mogu biti svedok - rekao je za "Alo!" Krmpotićev advokat Boban Glavonić.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.02.2011. 08:23
Biće tu još pretpostavki. Pošto seovde kaže da ova spstanca brzo nestaje iz organizma kako su mogli da utvrde da ja baš tom supstancom trovan. Mislim da se ovde radi o obračunu mafije JUL-a DS.
Utorak 01.02.2011. 11:26
kolka je akciza na benzen? :)))))))
Utorak 01.02.2011. 17:11
Kakvu votku ovaj pije kad ne oseti industrijski rastvarac. Ispade gori od naseg molera koji pije spiritus kad nema drugo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online