Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 31.01.2011.
17:13
Blic A

"Nisam ubila sina, naterali me da priznam"

Marina Andrejić, optužena da je prošlog jula ubila svog 13-godišnjeg sina, danas je pred većem Višeg suda ponovila svoj iskaz dat tokom istrage, da nije ubila sina i da ne zna šta se dogodilo te večeri. Marina je rekla da je priznanje da je ubila sina dala pod prinudom i policijskom torturom.

Marina Andrejić povukla priznanje

U Višem sudu u Požarevcu danas je počelo suđenje Marini Andrejić (38) iz sela Majilovac kod Velikog Gradišta, optuženoj da je 22. jula prošle godine ubila svog 13-godišnjeg sina Đorđa Andrejića.

Zamenik Višeg javnog tužioca Miroslav Vojinović proveravao je tačnost ranije datih iskaza Marine Andrić, koji se razlikuju, ali je ona branila svoj stav da je prvi iskaz dala pod prinudom i torturom u policijskoj stanici u Velikom Gradištu.

Prema njenoj priči, ona se kobne večeri rastala od Đorđa u nadi da će on znati put do sela i dovesti ljude koji bi joj pomogli da se vrati u selo, jer je bila povređena motikom, ali da je dečak verovatno zalutao.

Glavu dečaka su lovci našli 7. novembra. Veštačenjem je utvrđeno da je to glava malog Đorđa, da bi ubrzo, 24. novembra, protiv Marine bila podignuta optužnica zbog teškog ubistva deteta.

Branilac po službenoj dužnosti advokat Srbislav Stojanović juče je želeo da dokaže da nađena lobanja ne pripada dečaku i da ne postoji nijedan valjani dokaz da je Marina ubila Đorđa. U međuvremenu je Dejan Andrić, otac pokojnog Đorđa, umro, a danas je Marina njen odnos sa suprugom okarakterisala kao veoma loš.

Portparol Višeg suda u Požarevcu Dragan Vučićević rekao je da za ovo suđenje vlada veliko interesovanje javnosti. Odbrana tvrdi da je Marina Andrejić u teškom psihičkom stanju.

Advokat Srbislav Stojanović, koji Marinu Andrejić brani po službenoj dužnosti, rekao je da je Marina Andrejić u teškom psihičkom stanju.

"Ćerku nije videla već pola godine, a ne posećuju je ni roditelji ni sestra. Obilazio ju je samo suprug Dejan, koji joj je bio jedina nada. U toku poslednjeg razgovora pričali su i o tome da imaju još jedno dete kada ona izađe iz zatvora. Ali Dejan je preminuo krajem prošlog meseca i njegova smrt joj je teško pala", naveo je branilac Stojanović.

Marina Andrejić je duže od pola godine u pritvoru. Uhapšena je krajem jula prošle godine, a njenom sinu Đorđu se gubi svaki trag 22. jula. Iako se u početku verovalo da je dečak nestao, u istrazi je utvrđeno da ga je majka ubila u šumi na mestu zvanom Beljanica.

Dečak je tog četvrtka sa majkom krenuo u baštu da bere boraniju i vadi krompir. Usput su zalutali, a Marini je motika pala na nogu i povredila je, pa je ranu previla dečakovom majicom.

Međutim, klompe su joj smetale, pa ih je izula i ostavila i sa sinom nastavila još stotinak metara. Na zaravni je primetila jednu putanju i tražila od Đorđa da krene za njom kako bi pronašao put do sela, ali je sin nije poslušao, rekao joj je da se plaši jer je već padao mrak.

U ubeđivanju da krene tim putem, Marina ga je udarila drvenom držaljom motike u zadnji deo vrata i glave, od čega je prvo pokleknuo, a zatim se srušio. Marina je podigla sina, nosila ga dvadesetak metara do ivice bagremara i, pošto nije davao znake života, položila ga je leđima okrenutim ka zemlji, prekrila ga granjem i ostavila.

Tu noć prespavala je dvadesetak metara od sinovljevog tela, a ujutro je krenula da nađe put do kuće. Tek je 24. jula ujutro izašla na asfaltni put koji vodi do sela Kurjača, ka manastiru Nimnik, gde je srela čobanicu koja joj je dala mobilni da bi se javila kući. U Majilovac ju je odvezao prolaznik i ona je tvrdila da je Đorđe nestao.

Marina je na saslušanju pred istražnim sudijom priznala da je ubila sina i da je njegovo telo ostavila. Brojne pretrage terena nisu urodile plodom jer telo dečaka nije nađeno. Kasnije je promenila izjavu i negirala je da je ubila sina, a neuropsihijstrijsko veštačenje je pokazalo da je uračunljiva. 

Ponedeljak 31.01.2011. 17:22
У је..те ова је монструм невиђени, за овакву није затвор, чему служе бандере, па нису само за каблове, користимо их у корисне сврхе!
Ponedeljak 31.01.2011. 18:28
Ima veoma karakterističnu baksuznu facijalnu expresiju za osobe sa tog područja,na potezu gde se to navodno odigralo može mnogo toga da se sakrije.Da ne spominjemo vlaška verovanja,magiju,mumu paduri,obrede,...Kod njih je sve moguće.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online