Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 29.01.2011.
17:51
Vestionline A

Istraga protiv Dragiše Binića

Viši sud u Beogradu pokrenuo je istragu protiv bivšeg direktora Fudbalskog kluba "Obilić" Dragiše Binića i nekadašnjeg sportskog direktora tog kluba Jovana Dimitrijevića, u okviru krivičnog postupka koji se vodi protiv folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović, izjavila je portparol suda Dušica Ristić.

Prema njenim rečima, Binića i Dimitrijevića saslušao je istražni sudija po zahtevu tužilaštva, a potom je doneo rešenje o proširenju istrage koje ih tereti za zloupotrebu službenog položaja.


Binić i Dimitrijević se terete da su umešani u nezakonitu prodaju fudbalera Milana Obradovića moskovskoj "Lokomotivi" za tri miliona dolara, a da ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun kluba. Sumnja se da su tako postupali po nalozima vlasnice FK "Obilić" Ražnatovićeve i da su kao odgovorna lica u klubu zaključili ugovor 2. jula 2001. u Moskvi s predstavnicima moskovskog kluba o prodaji Obradovića.

Dragiša Binić i Svetlana Ražnatović
 


Milion dolara je, prema sumnjama tužilaštva, uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini, a zatim predat vlasnici kluba na ruke. Ostatak je išao preko više privatnih računa u Belgiji - Briselu, Letoniji -Rigi, Španiji - Marbelji i Palma de Majorki, u Švajcarskoj -Ženevi i Luganu i u SAD - Njujorku.


Ražnatovićeva i njena sestra Lidija Veličković sumnjiče se za nezakonitu prodaju deset fudbalera, među kojima je i Obradović. Sestre se terete da su zlopotrebom položaja, prilikom prodaje ovih igrača, stekle 235.507.689 dinara (4.100.000 nemačkih maraka i 3.480.000 dolara), odnosno 11 miliona evra.


Beogradska štampa je krajem prošle godine prenela da je protiv njih napisana optužnica koja nije podneta sudu (podignuta), ali tužilaštvo to nije potvrdilo, već je izašlo sa zahtevom za proširenje istrage protiv Binića i Dimitrijevića 2. decembra. Proširenje istrage protiv Binića i Dimitrijevića bilo je neophodno u cilju kompletiranja i zaokruživanja postupka istrage, rekao je tada portparol tužilaštva Tomo Zorić.
 

On je istakao da će odluka u predmetu protiv Ražnatovićeve biti doneta u najskorije vreme i napomenuo da je u tom slučaju više urađeno u proteklih sedam meseci, nego za prethodnih sedam godina, koliko traje istraga.


Istraga protiv Ražnatovićeve pokrenita je još u aprilu 2003. godine zbog nedozvoljenog držanja oružja, pošto je bila uhapšena u akciji "Sablja", a u vili u kojoj je živela pronađeno je više komada vatrenog oružja. Tužilaštvo je potom, zbog sumnji u nelegalno obavljene transfere fudbalera, zahtevalo proširenje i dopunu istrage.
Više puta dopunjavana istraga protiv folk pevačice okončana je u junu prošle godine.

Subota 29.01.2011. 17:53
Dokle vi vise palite ovaj narod ? Pa optuznica protiv Cece je bila jos prosle godine gotova i nista se ne dogadja , zna se ko da nju CRVENI KRMAK BARON stiti !
Subota 29.01.2011. 19:52
Ево, већ девет година фрка око њених пара. Затвор, оптужбе, све се смири-па опет Јово на ново! Колику је само Аркан лову "згрнуо", па продаја играча...колико је само она пара зарадила као највећа балканска дива. Не браним ју али...мислим да су се ови "револуционари" 5.ог октобра редом намиривали(рекет).
Subota 29.01.2011. 21:38
HALO,MAJKA OVDE TVOJ SIN DRAGISA,UKLJUCI BOJLER SAD CU DODJEM!HAHAHAHA.............
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online