Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.01.2011.
07:08
Blic A

Vršnjaci izujedali dvogodišnju devojčicu!

Dvogodišnju devojčicu N. O. izujedao je po licu, rukama i leđima i izgrebao po vratu i licu vršnjak u vrtiću “Bambi” u Šapcu. Ogorčeni što se tako nešto dogodilo u vrtiću Predškolske ustanove “Naše dete” i što vaspitači nisu sprečili incident, porodica je odmah obavestila policiju, a dete su odveli lekaru i u Razvojno savetovališe. Zbog težine povreda policija je preuzela istragu.

Dvogodišnju N.O. izujedao po licu drug iz vrtića
 

 Otac i majka dvogodišnje N. O. u četvrtak su otišli po dete u vrtić i kad su videli da im je dete izgrebano i izujedano, pitali su vaspitačicu šta se to dogodilo.

- Strašno kako je izgledala, raščupana, crvena u licu. Vaspitačice su rekle da to nije strašno, da će proći za dan-dva. Ujedi po licu, uhu, leđima, rukama, a po vratu i licu ogrebotine“, kaže otac male N.

Kod porodice se u tom trenutku zadesila socijalna radnica, koja je ih obilazila jer imaju troje hraniteljske dece.

- Socijalna radnica je rekla da vodimo dete kod lekara. Pošto su snaha i sin oštećenog sluha, moja ćerka je sa njima odvela dete kod lekara - objašnjava baka Mirjana.
 

Obavestili su policiju, a inspektor je išao sa porodicom kod hirurga, otorinolaringologa i psihologa. Doktorka Zorica Pantelić, psiholog u Razvojnom savetovalištu, u izveštaju je napisala da “dete ima sveže ogrebotine na licu i vratu, ujede na desnom obrazu, sa njom se teže uspostavlja kontakt i deluje uplašeno“.

- Hirurg mi je rekao da je incident morao da traje najmanje pola sata i da ugrizi koje dete ima nisu mogli da nastanu u kratkom periodu. Da li je moguće da pola sata niko nije ušao u sobu, zamislite koliki je strah i bol to dete preživelo i koliko je uopšte dece bilo na njoj. Celu noć posle toga dete nije moglo da spava, svi smo je na smenu nosili na rukama, budila se uz trzaje - objašnjava baka Mirjana.

U Predškolskoj ustanovi “Naše dete” kažu da im je žao što se ovo desilo maloj N. i najavaljuju da će ispitati ceo slučaj angažujući svoj stručni tim koji čine pedagozi i psiholozi.

- Vaspitačice koje su bile taj dan u vrtiću tvrde da je devojčica otišla potpuno smirena, da su one sve što je bilo u njihovoj moći preduzele. Zbrinule su devojčicu, umirile je, stavljale hladne obloge na povredu - objašnjava Mira Vasić, pomoćnik direktora.

U predškolskoj ustanovi tvrde da je do incidenta došlo kad su deca bila na spavanju.

- Dečak koji je trebalo da spava bio je nemiran, pa su mu vaspitačice izašle u susret i rekle da može da ostane budan i da sedi miran na svom krevetu, tik uz malu N. Dok devojčica nije vrisnula, koleginica nije reagovala. Onda je pokušala da smiri dečaka i da ga odvoji od devojčice, koju je ujeo nekoliko puta - objašnjava Mira Vasić.
 

Porodica N. O. ipak smatra da vaspitači nisu bili korektni.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online