Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
23
Subota 15.01.2011.
18:26 >> 21:36h
Vestionline A

KPS maltretira i zbog tablica Vranja

Pripadnici Kosovske policijske službe danas su na administrativnom prelazu Končulj kod Bujanovca pola sata maltretirali novinara i člana Republičke radiodifuzne agencije Živojina Rakočevića zbog novih tablica MUP-a Srbije sa oznakom Vranja.

Srpske tablice sve više smetaju Albancima na Kosmetu
 

Rakočević je sa porodicom bio izložen poniženjima i vređanjima zbog novih tablica MUP-a Srbije sa oznakom Vranja, koje su mu oduzete a potom vraćene, prenose beogradski mediji.


On je rekao KIM radiju da "postoje etnički policajci, Albanci, koji jedva čekaju bilo kakvu uredbu da bi mogli da diskriminišu sve one koji ne pripadaju njihovoj etničkoj grupi ili izmišljenom sistemu".

Redžepi: Ispitaćemo incident

 

Privremeni ministar unutrašnjih polova Kosmeta Bajram Redžepi izjavio je je KIM radiju da istražuje današnji incident na adminitrativnom prelazu Končulj.
On je rekao da će ispitati sve detalje slučaja i ponovio da se uredba MUP Kosmeta odnosi samo na nove tablice MUP Srbije sa oznakama gradova u južnoj srpskoj pokrajini. "Ja sam odmah kontaktirao svog glavnog savetnika, rekao sam za slučaj na Končulju i on će saznati ko je bio u patroli i šta se dogodilo. Ukoliko su policajci prekršili ovlaščenja verovatno će se utvrditi u inspektoratu“, rekao je Redžepi.

Rakočević je tom radiju ispričao da je sa novim registarskim oznakama Vranja regularno ušao na Kosovo i Metohiju 4. januara, a da se danas sa porodicom kretao put Srbije kada su ga na prelazu Končulj tokom redovne kontrole zaustavili pripadnici KPS-a.


"Policajac je izašao iz kućice i bez upozorenja odmah počeo da skida tablice. Bacio ih je u prostoriju iz koje je izašao i kratko mi rekao da se sa takvim tablicama ne može voziti. Bilo je jasno da njega te tablice iritiraju i policajac koji se preziva Hoti deset puta mi je u razgovoru rekao da 'u državi Kosovo takve tablice neće moći da se voze' i da sa ovim tablicama vozim u 'svojoj državi'", kazao je on.

Rakočević, koji je sa suprugom i dvoje dece bio izložen polučasovnom maltretiranju na Končulju, upozorio je kosmetskog policajca da, čak i ako on postupa po uredbi MUP-a Kosmeta, krši svoja ovlašćenja jer se uredbom nalaže oduzimanje tablica samo sa oznakama gradova Kosmeta.

"Osećam se kao čovek koji je do te mere ponižen da se to graniči sa očajem i sa beznađem, da neko ko je običan činovnik tebi dokazuje da ne pripadaš sebi, ljudima oko vas i svojoj državi. Cilj je iživljavanje, cilj je da policajac na prelazu Končulj može da ti radi šta hoće i da ponižava druge ljude i mene i moju porodicu, određujući mi ko sam, šta sam, odakle sam, određujući mi identitet“, kazao je Rakočević.

U poslednjih 10 godina Srbi sa Kosova i Metohije odlučuju da registruju i na ovlašćenje voze automobile sa oznakama Vranja i Novog Pazara iz bezbednosnih razloga, jer se ti gradovi na Kosmetu ne doživaljavaju kao neprijateljski.

Subota 15.01.2011. 18:34
Da ide sad da se požali onom Čedinom ...
Subota 15.01.2011. 18:49
Ajde sad pandurčine iz Vranja,maltertirajte ćivše dole po okolini,kako umete da sednete u bus i dođete da bijete decu koja su protiv pederbala,tako možete i ćivše.Ali ne,vi ćete to njanjanja,njadiplomatskim osnovama njanja,branićemo svim njanjanjanjanja diplomatskim njanja sredstvima njanjanja.Ma bre,sve popaliti kao rumuni 1989.Za primer.
Subota 15.01.2011. 18:47
Минстре шаљи доле полицију српску или марш са власти!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online