Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Subota 15.01.2011.
06:43
blic.rs A

Vozač Vlade Srbije pijan ubio mladića

U saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Marko Đorđević (21), optuženi Željko Gole (28), tadašnji vozač u kabinetu potpredsednika vlade Jovana Krkobabića, vozio je službeni auto sa 1,56 promila alkohola u krvi i prekoračio je brzinu za 28,4 kilometra na sat u odnosu na dozvoljenu na Pančevačkom mostu, zaključeno je u saobraćajnom veštačenju koje je dostavljeno Višem sudu u Beogradu.

Majka (u sredini) i rodbina Marka Đorđevića (u gornjem desnom uglu)
 


 


Saobraćajni veštak Rade Pecikoza zaključio je da je optuženi Gole pogrešio i što nije prilagodio kretanje službene “škode super B” brzini kretanja skutera ispred njega, koga je udario u noći 9. juna 2009. na isključenju s Pančevačkog mosta.


Skuter je vozio Bojan Petrović, koji je zadobio lakše povrede, a iza njega je sedeo nastradali Đorđević. Prema nalazu veštaka, vozač skutera je napravio grešku što je vozio levom trakom, a ne desnom, koja je predviđena za kretanje sporijih vozila na mostu.
 

Kabinet Krkobabića: Nemamo pojma

U kabinetu potpredsednika Vlade Srbije Jovana Krkobabića rečeno je da njega voze pripadnici službe MUP-a i da on ne poznaje optuženog Željka Golea.

- Optuženi Gole je bio kratko u kabinetu potpredsednika, i raspoređen je iz uprave zajedničkih poslova. Potpredsednik Krkobabić nikada ga nije video i nije ni znao za njega - kažu u Krkobabićevom kabinetu.

Sudija Vladan Ivanković je zakazao nastavak suđenja za 31. januar, kada očekuje da će postupak biti završen. On je najavio da je do tada ostalo samo da se uradi sudsko medicinsko veštačenje povreda prstiju na šakama nastradalog Đorđevića, jer se tako eventualno može nesporno utvrditi ko je vozio skuter.


Optuženi Gole je ranije na suđenju izjavio da se ne oseća krivim i da nije bio pijan već da je sa devojkom Jelenom Janušević popio dva piva pre sudara. On je priznao da je službeni automobil koristio u privatne svrhe.


Valentina Đorđević, majka nastradalog Marka, rekla je za “Blic” da očekuje samo da optuženi dobije pravednu kaznu.

POVEZANE VESTI

Subota 15.01.2011. 08:45
Nije bio pijan,popio 2 piva...govedo još hoće da se izvuče.Gde ti je savest zlotvore? Ubio nedužnog dečka i još hoće da nastavi normalno da živi na slobodi. Pa pakao bi ti napravio od života,kakav sud, kakvo suđenje...
Subota 15.01.2011. 09:03
Banana drzava!Pesaci pretrcavaju auto put,profesionalni soferi voze pijani,na autoputu se vozi 200km/h,niko neraguje niko neodgovara,ubije dete na pesackom prelazu i kazne ga simbolicno,ova vlada i njeni ministri i zakoni su najvece zlo koje je moglo da nas snadje!
Subota 15.01.2011. 10:12
Krkobabic nema pojma ko je to, ubica tvrdi da nije bio pijan, vestak kaze da je decko pogresio sto je vozio levom, a ne desnom trakom za sporija vozila ( kao da ogranicenje brzine ne vazi za obe trake )...Slucaj zavrsen, nista se nije desilo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online