Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 10.01.2011.
12:38
A

Umrla na porođaju, otac dokazuje očinstvo

Nišlijka Bojana Crnjaković umrla je nakon što je rodila blizance, a otac dece sada mora da dokaže očinstvo pošto su njih dvoje živeli u vanbračnoj vezi.

Blizanci (arhivska fotografija)

Bojana Crnjaković (30) preminula je 26. decembra prošle godine čim je na svet donela carskim rezom blizance Milana i Martu u niškom Kliničkom centru.

Međutim, dečak i devojčica su još uvek u bolnici pošto njihov otac Rajko Švabić ne može da ih preuzme jer je sa Bojanom živeo u vanbračnoj zajednici.

U Centru za socijalni rad kažu za "Pres" da moraju da sačekaju instrukcije Ministarstva za rad i socijalnu politiku, jer ovakav slučaj nije zabeležen u njihovoj praksi.

Bojana je prošle godine imala spontani pobačaj, pa nije bilo kraja njenoj radosti kada je saznala da je trudna i da će dobiti dve bebe.

Kako piše "Pres", Bojana i Rajko su odlučili da trudnoću prate u privatnoj klinici. Prema Rajkovim rečima, Bojana je bila savršenog zdravlja do osmog meseca trudnoće, kada su počeli da se javljaju zabrinjavajući simptomi.

"Počela je da otiče, a imala je i povišen pritisak. Ipak, lekari su nas uveravali da je sve u redu. U bolnicu je primljena 24. decembra i zakazan joj je porođaj carskim rezom, s obzirom na to da se jedna beba stalno okretala. Bio sam tamo čekajući da se porođaj okonča. Kada je sve bilo gotovo, poslali su me da vidim decu, jer je, kako mi je rečeno, Bojani bilo potrebno malo vremena da se oporavi. Posle nekoliko sati ušao sam kod nje. Video sam da je u bunilu, tresla se. Lekari su je zvali po imenu, pokušavali da je prizovu svesti, ali uzalud. Prebačena je na intenzivnu negu i sutradan je umrla", kaže Rajko.

Švabić kaže da se u bolničkoj dokumentaciji ne navodi uzrok smrti njegove supruge.

Direktor klinike Zvonko Pop Trajković rekao nam je da su lekari postupili stručno i profesionalno, ali da je stanje pacijentkinje bilo suviše teško.

Bojanina smrt nije bila kraj životne drame Rajka Švabića.

Nakon sahrane supruge Rajko je trebalo da preuzme decu, ali očinstvo i pravo da preuzme decu moralo je da bude potvrđeno aktom Centra za socijalni rad.

Kako ova ustanova takav slučaj do sada nije imala, zatraženo je mišljenje Ministarstva za rad i socijalnu politiku.

Rajkova deca su još uvek u bolnici, a direktor niškog Centra za socijalni rad Zoran Jović kaže das u se prvi put sreli sa ovakvim slučajem. "Ja ću im se obratiti i tražiti da se postupak ubrza", kaže Jović.

Ponedeljak 10.01.2011. 15:15
pa da gospodo socijalni radnici...on je covek budala pa hoce da uzgaja tudju decu... kako vas samo nije sramota?!! ili zec cuci u prodaji te dece?!!! fOOj..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online