Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 04.01.2011.
01:02
pressonline.com A

Ubio starce, pa kupio poklone njihovim unukama

Aleksandar Slankamenac (44) iz Novog Sada ubio je Rozaliju Palić (79) i njenog supruga Josipa Dinješa (76) zbog 400 evra, koliko je našao u njihovoj kući, piše beogradski “Pres“. Slankamenac je policiji rekao da je deo ukradenog novca potrošio na kupovinu poklona unukama ubijenog Josipa, jer je on u vanbračnoj vezi sa bivšom Josipovom snajom Jelenom!

Aleksandar Slankamenac

Aleksandar Slankamenac, zvani Ceping, u prisustvu advokata i tužioca priznao je i do detalja opisao dvostruko ubistvo, ali tek posle hapšenja i 12 sati nakon što je zločin otkriven.


- Slankamenac je u vanbračnoj vezi sa udovicom Jelenom D, bivšom Josipovom snajom. Jelena mu je pričala da joj je Josip često pomagao i povremeno joj davao novac, pa je Slankamenac mislio da on ima mnogo para. Zato je smislio plan kako da opljačka starce. Aleksandar je rekao da nije imao nameru da ih ubije, nego da opljačka kuću dok starci nisu bili u njoj - kaže Saša Barjaktarović, šef novosadske kriminalističke policije.


Slankamenac je upao u porodičnu kuću Rozalije i njenog muža Josipa u Panonskoj ulici u novosadskom naselju Telep 30. decembra oko 10 časova.


Nekoliko puta osuđivan

Aleksandar Slankamenac je nekoliko puta osuđivan, a dva puta je izdržavao zatvorsku kaznu. U mladosti je osuđivan zbog krađa i preprodaje kradenih automobila, a kasnije se okušao kao privrednik. Tada je osuđen zbog prevare i zloupotrebe službenog položaja. Inače je motociklista i aktivan je na internet forumima za upoznavanje, gde se uglavnom susretao sa slobodnim ženama od 40 do 50 godina. Tamo je sebe opisivao kao slikara, motociklistu sanjara, ljubitelja slobodnog seksa... Član je grupa "Seks na prvom sastanku", "Muškarcu treba samo kurva", "Mlađi muškarac i starija žena"...


- Slankamenac je u porodičnu kuću stigao peške, osmotrio situaciju i pozvonio da se uveri da starci nisu kod kuće. Potom je preskočio ogradu i kalauzom otvorio vrata. Pretresao je dnevnu sobu i tu našao 400 evra, nešto zlata i stare umetnine. U tom trenutku par se vratio iz šetnje, a u kuću je prva ušla Rozalija, dok je Josip ostao u dvorištu da očisti sneg. Aleksandar je ispričao da je Rozaliju ugušio Josipovom pidžamom. Kad je starac ušao, i njega je napao. Josipa je oborio na zemlju i nogom mu prignječio grkljan, dok se nemoćni starac nije ugušio! Slankamenac nije dalje pretresao kuću, ali je uredno zaključao vrata, pešice je otišao do Futoškog puta i odvezao se do stana u kojem živi sa Jelenom - kaže Barjaktarović.


U kući bilo i 350.000 dinara

Tela ubijenih staraca otkrivena su 1. januara oko 15 časova, kada je komšija primetio da ih nema i da se ne javljaju na telefon. Na mesto zločina došli su svi operativci novosadske kriminalističke policije, ali i pripadnici Žandarmerije. Slankamenac je ubrzo priveden kao jedan od osumnjičenih, ali policija nije imala jasan trag.


- Rozalija i Josip živeli su zajedno 18 godina. Jedina rodbina koju su imali su tri ćerke od Josipovog sina, kao i bivša snaja Jelena. Zbunila nas je činjenica da su vrata zaključana i verovalo se da je to uradio provalnik, pošto je koristio rukavice. Slankamenac je priveden još dok je uviđaj trajao. Najpre mu je određeno zadržavanje zbog droge koja je pronađena kod njega - kaže Barjaktarović, i dodaje:


- Dok smo ga ispitivali, bio je samouveren. Smislio je dobar alibi. Često je bio drzak i bezobrazan, sa neverovatnom moći pamćenja. Imao je spreman odgovor na svako pitanje. Kada bismo ga, na primer, pitali zašto je uoči Nove godine počeo da kupuje „davidov", iako je pušio „best", on je odgovorio da je dobio novac od nekog filmadžije za snimanje spota. A istina je da mu je taj čovek dugovao novac. Ali je onda slomljen i konačno je priznao. Pitali smo ga da li se kaje i odgovorio je potvrdno. Ipak, stekao sam utisak da mu je bilo krivo kada smo mu rekli da je u drugoj prostoriji bilo 350.000 dinara koje nije našao!

Uviđaj ispred kuće ubijenih staraca u novosadskom naselju Telep
 


Kod Slankamenca su kasnije pronađeni zlatni predmeti i umetnine, kao i deo ukradenog novca.


- On je rekao da je 17.000 dinara potrošio u supermarketu, između ostalog na poklončiće za Jelenu i njene ćerke, inače unuke ubijenog Josipa - priča Saša Barjaktarović.


Protiv Jelene D. je podneta krivična prijava zbog neprijavljivanja krivičnog dela.


- Slankamenac joj najpre nije rekao ništa, ali je potom priznao da je ubio dvoje ljudi, ali Jeleni nije rekao o kome se radi. U njihovom stanu pronađeno je i 1,4 kilograma marihuane - ispričao je Barjaktarović.


Slankamencu je u ponedeljak istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Tatjana Đurašković odredila pritvor, a tereti se za teško ubistvo na svirep i podmukao način i preprodaju narkotika.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.01.2011. 01:22
Bludnik,narkoman,manijak i ubica.treba ga poslati u kinu da mu sude.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online