Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 03.01.2011.
12:48
Alo A

Novogodišnja gozba u srpskom "Alkatrazu"

Najpoznatiji srpski kriminalci dočekali su Novu godinu iza rešetaka. Slavlja nije bilo, ali su kao "sav normalan svet" dobili po koji poklon i ispunjenje želje. "Alo" danas piše kako je izgledao doček u specijalnom odeljenju požarevačke Zabele, srpskom Alkatrazu.

"Alkatraz" zaustavio i trubače

Kako je objavio "Alo" Kristijan Golubović je od svoje lepše polovine Suzane Golubović (31) dobio donji veš, to jest "armani" gaće, koje koštaju od 30 do 50 dolara.


Legija je Novu godinu dočekao sa vehabijama, osuđenim za planiranje terorističkih napada u Srbiji, koji takođe služe kaznu u najčuvanijem srpskom zatvoru "Alkatraz" u Požarevcu. Bivši komandant JSO, osuđen na 40 godina robije zbog ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića, nije bio u istoj prostoriji sa bradatim komšijama, već je u svojoj ćeliji gledao TV i slušao muziku sa mp3 plejera. Jedina želja mu je bila da ga zatvorska uprava časti vanrednom posetom supruge Aleksandre Ivanović (36) i njihove tri ćerke.

"Alo" piše da je ranijih godina Legijina majka Natalija Ulemek (75) za Novu godinu dovodila trubače ispred Okružnog zatvora, koje bi svirali na strani gde je bila i njegova ćelija.


Rambo dobio Miki Mausa


Nenad Bujošević Rambo (41), bivši kapetan "crvenih beretki“, koji izdražava kaznu 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali i saučesništva u ubistvu Ivana Stambolića, i ovu godinu je dočekao u samici. Bujošević je polovinom avgusta prebačen u sedmi paviljon "Zabele", gde se nalazi još nekoliko bivših "beretki“. Rambo je, navodno, opet tražio da bude sam u ćeliji, kao što je bio i proteklih 10 godina u CZ-u. Pošto ne sme da nosi civilnu garderobu, od supruge Sanje na poklon je dobio majice sa likom iz crtaća - Miki Mausa i tasmanijskog đavola. Osim njih, voli da nosi majice sa grafitima i srpskim nacionalnim obeležjima. Od komšija iz zgrade dobio je čarape.

"Pošto Legija voli trubače, jer je završio muzičku gimnaziju u kojoj je svirao trombon, njegova majka mu je naručivala pesme 'Milorade, bekrijo, sve si pare popio' i 'Kalašnjikov'“, kaže izvor "Aloa".


Zbog zidina "Alkatraza" u koje ni ptica ne može da proleti ove godine trubači su otpali, a Legija je od porodice dobio paket, u kojem je na njegov zahtev, bilo mnogo voća.


Već osmu godinu zaredom, Novu godinu u zatvoru dočekuje i Zvezdan Jovanović Zveki (45), osuđen na 40 godina robije zbog ubistva premijera Đinđića. U "Alkatrazu" ga jednom mesečno posećuju supruga Olivera Jovanović (43), sin i ćerka.


Mondenski život ispred vrata beogradskog CZ-a ostavio je i Sreten Jocić, osumnjičen za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića. Jocić je sa cimerom Novu dočekao uz praseće pečenje i rusku salatu.


"Joca je za novogodišnji poklon dobio vanrednu posetu žene Vere i njihova tri sina. Jedino je tražio da mu donesu rusku smolu 'mumuio' za jačanje imuniteta. Pečenje stalno dobija u paketima. Od prijateljice, operske pevačice Tamare Nikezić, dobio je njene dve zbirke pesama 'Duša od konca' i 'Demoni kao mi'. Inače, Joca u zatvoru redovno vežba, raspoložen je, zbija šale i pevuši", rekao je izvor "Aloa" iz Okružnog zatvora.

Andrija Drašković na suđenju u Palati pravde

Posle šestogodišnje pauze, Novu godinu među sivim zidinama u Bačvanskoj dočekao je i Andrija Drašković (46), koji je krajem oktobra osuđen na 10 godina zatvora zbog ubistva Surčinca Zvonka Plećića Pleće (38). Drašković već ima zatvorsko iskustvo u odbrojavanju prelazaka u novu godinu, pošto je četiri godine proveo u KPD u Sremskoj Mitrovici zbog istog ubistva. Umesto supruge, manekenke Tamare Nikšić (26), sa kojom ima ćerku, društvo mu je pravilo nekoliko pritvorenika.

A od države pečenje i slatkiši!


Na sam dan dočeka, u svim zatvorima u Srbiji nisu bile dozvoljene posete, ali su zatvorenici imali povoljniji tretman. Umesto u šest, buđenje je bilo u osam sati, a svetlo u novogodišnjoj noći im se nije gasilo. U zatvorskim menzama i kantinama bila je bogatija ishrana, a za večeru služeno je praseće pečenje i slatkiši.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online