Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 18.12.2010.
20:52 >> 21:24h
Blic A

Deca poznatih pobegla u kriminal

Vojkan Stojičić, sin ubijenog zamenika ministra policije Radovana Stojičića Badže, pljačkao je i vile prijatelja i saradnika svog pokojnog oca. Stojičići, inače, nisu jedina porodica poznatih iz koje su deca obrela u vodama kriminala. Marko Milošević, Luka Bojović, Darko Lilić, Zvezdan Slavnić, takođe su na spisku dece poznatih roditelja, koji su imali i imaju probleme sa zakonom.

Sin nekadašnjeg policajca pljačkao vile

Na meti Stojičića, tako su se osim bogatih predstavnika multinacionalnih kompanija i ambasada, našli i fudbaler Nenad Bjeković, biznismen Andrija Drašković i nekoliko bogatih građana sa kojima se svojevremeno družio pokojni general policije.
 

Bjeković, kako je izjavio za “Blic”, Vojkana Stojićića poznaje od malih nogu jer je za njegovim ocem bio veliki prijatelj. Radovan Stojičić Badža poznavao je i Andriju Draškovića, koji je devedestih godina često dovođen u vezu sa bezbednosnim strukturama.
 

Sociolog Bora Kuzmanović, objašnjavajući za “Blic” senku očevog autoriteta pod kojom rastu deca poznatih i moćnih roditelja, kaže da je sudbina svakog pojedinca individualna.
 

"Sigurno je da deca moćnih roditelja rastu pod dodatnim opterećenjem. Neka deca se povuku, neka uspeju da se izbore sa autoritetom oca i sebi stvore karijere. Vojkan Stojičić je bez oca ostao u 17. godini. To je osetljiv period, kada takav gubitak ostavlja tešku frustraciju", smatra on.

"Dodatno opterećenje su i kontroverzne priče o ubistvu njegovog oca. Taj zločin je ostao nerasvetljen, a mlađem Stojičiću je ostalo razmišljanje o tome ko mu je i zbog čega ubio oca. Nije nemoguće da krivi i neke očeve prijatelje, bar što sa njim nisu ostali u kontaktu“, kaže Kuzmanović.
 

On navodi i da je u slučaju mlađeg Stojičića narkomanija dodatni faktor koji ga je odvukao u kriminal.

“On do novca mora da dođe po svaku cenu. Zna ko ima i od njih otima“, kaže Kuzmanović.

U policiji kažu da se Stojičić “na saslušanju ponašao kao i svaki kriminalac sa ulice”. U policijsku stanicu, osim Stojičića, sa lisicama na rukama u poslednjih desetak godina, privođeno je još nekoliko sinova poznatih, moćnih i bogatih očeva. 

 

Deca pojednih, uspeli su da izbegnu hapšenje kao što je Marko Milošević, koji se u istrazi Specijalnog tužilaštva sumnjiči za šverc cigareta. Zakon je izbegao i Luka Bojović, sin Vuka Bojovića direktora Zološkog vrta u Beogradu, za kojim je raspisana poternica zbog atentata na Andriju Draškovića, Zorana Nedovića i Branka Jeftovića Jorge.

“Marko Milošević se sakrio u Rusiju, i deset godina kasnije dočekao vreme u kome njegovo ime više nije aktuelno. Za razliku od njega Luka Bojović je centar istrage koja je pokrenuta ove godine posle hapšenja pripadnika zemunskog klana, Miloša Simovića i Sretka Kalinića. I on je pobegao iz zemlje i za njim se, u saradnji sa kolegama iz inostranstva intezivno traga“, kaže za “Blic” izvor iz srpske policije.

Sociolog Kuzmanović kaže da se ponekad, u želji da budu moćniji i jači od očeva, sinovi poznatih posežu i za kriminalom.

“U odrastanju dece poznatih dominantna je razmaženost, a kasnije se u pojedinim slučajevima stvari dešavaju i iz osvete prema očevima“, tumači Kuzmanović.

Zbog problema sa kriminalom hapšen je Darko Lilić, sin nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije Zorana Lilića. On je 2002. privođen zbog incidenta u restoranu “Lido”, gde je sa društvom razbijao čaše, a zatim se suprostavio policajcima koji su došli da uspostave red, a 2007. hapšen je zbog sumnje da je od poznanice svoje majke prinudom pokušao da naplati dug od 100.000 evra.

POVEZANE VESTI

Subota 18.12.2010. 22:21
Lopov od lopova krade a Bog se smeje.Istrebite se izmedju sebe, sto pre..manje ce te kostati poreske obveznike kad vas neka buduca, normalna vlast, strpa u cumeze.Kako se pomazu bivsi i sadasnji i buduci kandidati za vlast u srbistanu, tj mesto sa kog ce moci neometano da kradu i dzapaju i da se jos posle svega, svaku vece sa ekrana rts-a smeju u facu preplasenoj Raji..Eeeeee Rode Moj..nikad te vece kukavice i gori ljudi nisu jahali i nikad manje ti nije trebalo da se jarma oslobodis ! Njih samo par hiljada a ne vidim ni na vidiku nekog ko bi branio njih i njihove pokradene pare.Bojis li se Rode Moj, Slobode nakon 70 godina ?..il ti sneg kvasi opanke ?.. CCCC
Subota 18.12.2010. 22:44
nekoliko bogatih gradjana sa kojima se druzio pokojni general policije-(dodaj)-i koji im je progledavao kroz prste dok su se ilegalno bogatili zbog cega je platio glavom ,pa sad doslo dijete da naplati ocev dio jer se sada svi prave neduzni .samo neka se ni oni ne nadaju dobru jer nicija nije gorila do zore-svima dodje sudnji dan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online